Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΤΟΕ
Προγραμματισμός συμβιβασμού

Κρίσιμο ζήτημα θεωρεί την κινητοποίηση των εργαζομένων στις τράπεζες η ΕΣΑΚ Τραπεζών

"Εχουμε τη γνώμη ότι ο προγραμματισμός δράσης, που ψηφίστηκε από τις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ,ξεκόβει την ΟΤΟΕ από τα προβλήματα των εργαζομένων. Οδηγεί την ΟΤΟΕ σε ακόμα πιο συμβιβασμένη πορεία", τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΣΑΚ Τραπεζών,σχετικά με το 24ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΟΤΟΕ, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, με την εκλογή του νέου Γενικού Συμβουλίου.

Το κρίσιμο ζήτημα σχετικά με τη δράση της ΟΤΟΕ το επόμενο διάστημα είναι "να έρθουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους", επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Επίσης, η παράταξη υπογραμμίζει ότι "ο απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης ουσιαστικά αποδοκιμάστηκε.Ψηφίστηκε από το 40% των συνέδρων. Αυτό δείχνει ότι ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που υπάρχουν για αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα των τραπεζών, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν το αδιέξοδο του κυβερνητικού συνδικαλισμού".

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα ότι "η ΕΣΑΚ Τραπεζών σημείωσε μικρή άνοδο σε ψήφους. Ομως το πιο σημαντικό είναι ότι οι θέσεις μας βρήκαν απήχηση και προβλημάτισαν τους συνέδρους από όλες τις παρατάξεις".

"Η ΕΣΑΚ - τονίζεται στην ανακοίνωση - με βάση τις δικές της θέσεις θα παλέψει και μέσα στα όργανα διοίκησης, αλλά κυρίως μέσα στους εργαζόμενους έτσι ώστε να αναδειχτούν και να διεκδικηθούν λύσεις στα προβλήματά τους".

Τέλος, αφού σημειώνεται ότι η παράταξη θα διαθέσει όλες τις δυνάμεις της για να κινητοποιηθούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους, τονίζεται στην ανακοίνωση ότι "η ΕΣΑΚ Τραπεζών εκτιμά ότι με καμιά συνδικαλιστική παράταξη δεν υπάρχει δυνατότητα προγραμματικής σύγκλισης. Για την εκλογή της στην Εκτελεστική Γραμματεία θα διεκδικήσει την αναλογιστική της εκπροσώπηση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ