Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ
των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ

Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι δε θα υπάρξουν φιλολαϊκές και φιλειρηνικές εξελίξεις, όσο στη χώρα μας και στη γειτονική, κυριαρχούν οι δυνάμεις του μεγάλου κεφαλαίου, όσο κυριαρχεί η λογική υποταγής στη Νέα Τάξη και η Ελλάδα με την Τουρκία συμμορφώνονται με τις επιδιώξεις της νέας δομής του ΝΑΤΟ

Ολοκληρώθηκαν χτες οι εργασίες της περιβόητης Διαβαλκανικής Διάσκεψης στην Κρήτης, στη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε, με... πανηγυρικό τρόπο, η αμερικανοΝΑΤΟική "υψηλή εποπτεία", ενώ η αποδοχή και προώθηση από την ελληνική κυβέρνηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, οδηγούν στη διχοτόμηση της Κύπρου και του Αιγαίου.

Με ανακοίνωσή του το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει ότι η διαβαλκανική συνεργασία θα μπορούσε να αποτελέσει ένα θετικό βήμα για την αμοιβαία ωφέλιμη συνεργασία των χωρών, την ειρήνη και τη φιλία των λαών, μόνο αν πραγματοποιούνταν σε κατεύθυνση αντίθεσης με τους στόχους και τις επιδιώξεις του ιμπεριαλισμού, αν γινόταν μακριά από οποιαδήποτε διείσδυση και πολιτικές αξόνων. Μια τέτοια θετική εξέλιξη προϋπέθετε στην εξουσία, τουλάχιστον της πλειοψηφίας των βαλκανικών χωρών, να βρίσκονταν πολιτικές δυνάμεις που θα εφάρμοζαν φιλολαϊκή πολιτική, ανεξάρτητα από δεσμεύσεις και παρεμβάσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Δηλώσεις για τη Διάσκεψη στην Κρήτη έκανε χτες το σύνολο των πολιτικών κομμάτων, ενώ η συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας πυροδότησε νέο κύκλο αντιδράσεων στελεχών από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  5   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ