Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θέμα χρόνου ήταν η βύθιση του ΔΥΣΤΟΣ!

Και νέα συγκλονιστικά στοιχεία ήρθαν στο φως χτες στο Πρωτοδικείο Πειραιά

Η βύθιση του ΔΥΣΤΟΣ ήταν θέμα χρόνου! Εκεί οδηγούν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν και χτες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, κατά την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οικογένειες των αδικοχαμένων του ΔΥΣΤΟΣ.Στη διάρκεια της δίκης, η ΑΓΕΤ επιστράτευσε ακόμα και "φουσκωτούς" μπράβους για να εκφοβίσει τους συγγενείς των αδικοχαμένων ναυτικών! Οι μπράβοι αποχώρησαν μετά από παρέμβαση συνδικαλιστών της ΠΕΜΕΝ και του "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ".

Ο τεχνικός σύμβουλος απέδειξε ξανά τις ευθύνες του Ελληνικού Νηογνώμονα,ο οποίος εξέδωσε τα πιστοποιητικά αξιοπλοϊας του μοιραίου πλοίου χωρίς προηγουμένως να έχει ελέγξει βασικά σημεία του και άφησε να εννοηθεί ότι επιχειρείται από την πλοιοκτήτρια εταιρία απόκρυψη στοιχείων.

Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Γ. Τούσας, μας δήλωσε σχετικά: "Το τραγικό ναυάγιο του ΔΥΣΤΟΣ αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα των εγκλημάτων που έχει διαπραχθεί σε βάρος της ζωής των ναυτεργατών. Την ευθύνη για το ναυάγιο την έχουν η πλοιοκτήτρια εταιρία, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και ο Ελληνικός Νηογνώμονας. Καταγγέλλουμε την ψυχολογική βία που ασκεί η εταιρία σε μέλη πληρωμάτων και στους συγγενείς των θυμάτων. Απαιτούμε να βγουν στο φως τα πραγματικά αίτια και να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής στη θάλασσα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ