Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
26Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
"Εργατική Ενότητα" για ταξικό προσανατολισμό

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Αρχίζει αύριο τις εργασίες του το 26ο Συνέδριο του ΕΚ Θεσσαλονίκης,το οποίο - όπως πιστεύουν οι ταξικές δυνάμεις - θα γίνει ένα σημαντικό βήμα ανάδειξης των προβλημάτων των εργαζομένων, ανάδειξης των αιτιών που τα γεννούν και των πολιτικών που αναπαράγουν αυτά τα προβλήματα.

Η "Εργατική Ενότητα",την οποία συγκροτούν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΕΣΑΚ και ΑΔΕΣ, προβάλλει το δικό της πρόγραμμα στο Συνέδριο, έχοντας την πάγια θέση ότι η διέξοδος από τη σημερινή κατάσταση περνάει μέσα από την ανάπτυξη ενός ταξικού, αγωνιστικού, μαζικού συνδικαλιστικού κινήματος, που θα είναι βασικός μοχλός για μια άλλη πορεία προς όφελος των εργαζομένων και του λαού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις θέσεις και τους στόχους, που όλο το διάστημα της θητείας της απερχόμενης Διοίκησης του ΕΚΘ πρόβαλε και πάλεψε η "Εργατική Ενότητα" και θα συνεχίσει - όπως τονίζεται - αταλάντευτα να τους παλεύει και στη νέα διοίκηση, με στόχο να αποτελέσουν βάση συσπείρωσης και πάλης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος της πόλης.

Ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα γίνεται στο πρόβλημα της ανεργίας και της συρρίκνωσης της βιομηχανικής παραγωγής. "Η "Εργατική Ενότητα" - τονίζεται - θεωρεί ότι η εργατική τάξη της πόλης, οι μαζικές κοινωνικές οργανώσεις, το λαϊκό κίνημα θα πρέπει να αντισταθούν στην πολιτική υποβάθμισης και συρρίκνωσης. Απαιτείται να ενεργοποιηθούν οι φορείς που θίγονται από την βιομηχανική συρρίκνωση και την ανεργία και να συγκροτήσουν μέτωπο πάλης με βασικό μοχλό το εργατικό κίνημα".

Για τους αλλοδαπούς εργάτες, το ρατσισμό και την ξενοφοβία το πρόγραμμα σημειώνει μεταξύ άλλων: "Με βάση ότι ο εχθρός των εργαζομένων δεν είναι οι αλλοδαποί εργάτες, αλλά οι πολιτικές που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την αύξηση της εκμετάλλευσης και της ανεργίας, το ΕΚΘ θα πρέπει να διεκδικήσει μια σειρά μέτρα από την κυβέρνηση, όπως νομιμοποίηση και απόκτηση άδειας παραμονής και εργασίας των παράνομων εργατών, χορήγηση πολιτικών δικαιωμάτων κτλ.".

Σε ό,τι αφορά την κοινωνική ασφάλιση, επισημαίνεται ότι το ΕΚΘ θα πρέπει να παλέψει για την απόκρουση κάθε προσπάθειας ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Επίσης στο πρόγραμμα περιέχονται οι θέσεις της "Εργατικής Ενότητας" για το περιβάλλον, την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, την εργατική κατοικία, τη μάστιγα των ναρκωτικών, τα εθνικά θέματα κτλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ