Παρασκευή 24 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΛΑΜΙΑ: Τη νέα απόλυση στην οποία προχώρησε την Τετάρτη η εργοδοσία στο τοπικό κατάστημα της αλυσίδας «Κωτσόβολος» καταγγέλλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας. Υπενθυμίζει ότι από την αρχή του έτους έχουν απολυθεί από το συγκεκριμένο κατάστημα έξι εργαζόμενοι, όλοι με περισσότερα από δέκα χρόνια δουλειάς στην εταιρεία. Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο, το ίδιο χρονικό διάστημα η εταιρεία προχώρησε σε προσλήψεις νέων εργαζομένων, αντικαθιστώντας το παλιό προσωπικό με νέο, φτηνό και χωρίς δικαιώματα εργατικό δυναμικό. Την επαναπρόσληψη των απολυμένων διεκδικεί επίσης το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας.

«ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ»: Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια στη Βουλή πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στην «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενάντια στην ένταξη στο «υπερταμείο» ιδιωτικοποιήσεων. Στο υπουργείο Οικονομικών δεν βρέθηκε κανένας αρμόδιος και προχώρησαν σε καταγγελία και κατάθεση ψηφίσματος. Στη Βουλή μίλησε στους συγκεντρωμένους ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Δελής, εκφράζοντας τη στήριξη του Κόμματος στο δίκαιο αγώνα τους. Αντιπροσωπεία του Σωματείου και της Επιτροπής Αγώνα κατέθεσε ψήφισμα στα κόμματα, ενώ συναντήθηκε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Καραγιαννίδη, ο οποίος παρότι ανέφερε ότι τα αιτήματα των εργαζομένων είναι δίκαια, τα παρέπεμψε... στις «απαιτήσεις των θεσμών» και την «αξιολόγηση».

«VICTUS»: Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στη «Victus» (έχει δημιουργηθεί από τις «Wind» και «Vodafone» για τη συλλειτουργία του δικτύου) στη χτεσινή απεργία, ενάντια στις τέσσερις απολύσεις συναδέλφων τους που έγιναν προχτές. Σε ανακοίνωσή του, το ΣΕΤΗΠ καταγγέλλει ότι η εργοδοσία απολύει εργαζόμενους με χρόνια προϋπηρεσίας και τους αντικαθιστά με νέους με μειωμένα δικαιώματα και μισθούς, αξιοποιώντας όλο το διαμορφωμένο αντεργατικό οπλοστάσιο. Οι εργαζόμενοι έκαναν επίσης Γενική Συνέλευση, αποφασίζοντας να πραγματοποιήσουν σήμερα στάση εργασίας (12 μ. - 4 μ.μ.) και παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση προσωπικού. Στη συνέλευση παραβρέθηκε και μίλησε αντιπροσωπεία του ΣΕΤΗΠ, στηρίζοντας τον αγώνα των εργαζομένων και σημειώνοντας τον ενιαίο χαρακτήρα της επίθεσης των εργοδοτών.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Την απουσία της εργοδοσίας των σούπερ μάρκετ «ΔΗΜΗΤΡΑ» από την προγραμματισμένη για την περασμένη Τρίτη τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, καταγγέλλει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Το σωματείο είχε ζητήσει τη συνάντηση προκειμένου η εργοδοσία να δώσει απαντήσεις σχετικά με τη φημολογούμενη πώληση της εταιρείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ο Σύνδεσμος έθεσε στην Επιθεώρηση το αίτημά του για διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από το ποιος επιχειρηματίας θα είναι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα.

ΕΛΙΝΥΑΕ: Στάσεις εργασίας και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ΓΣΕΕ και ΣΕΒ (Δευτέρα 27 και Τρίτη 28 Μάρτη αντίστοιχα, στη 1.45 μ.μ. και τις δύο μέρες) κάνουν οι εργαζόμενοι του ΕΛΙΝΥΑΕ, καθώς παραμένουν τουλάχιστον 4 μήνες απλήρωτοι, ενώ συνεχίζεται η απαξίωση του Ινστιτούτου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η εντατικοποίηση «κόβει» άδειες και διαλείμματα (2023-08-19 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σήμερα ενάντια στις απολύσεις σε «Vodafone» και LG CNS (2020-07-23 00:00:00.0)
Με επιτυχία η παράσταση διαμαρτυρίας για υπογραφή ΣΣΕ (2018-07-19 00:00:00.0)
Καταγγέλλει εκδικητική απόλυση σε εταιρεία πληροφορικής (2017-06-17 00:00:00.0)
Απόλυση συνδικαλιστή στην «COMMSQUARE» (2014-10-21 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τις εργοδοτικές μεθοδεύσεις στην «Ιντρακόμ» (2011-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ