Σάββατο 19 Αυγούστου 2023 - Κυριακή 20 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η εντατικοποίηση «κόβει» άδειες και διαλείμματα

Την εντατικοποίηση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία TTEC καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ). Το Συνδικάτο έχει δεχθεί σειρά από καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας σε διάφορα τμήματα της εταιρείας, ενώ ο αριθμός των καταγγελιών αυτών συνεχώς αυξάνεται.

Η εν λόγω εταιρεία λειτουργεί στη χώρα μας ως τηλεφωνικό κέντρο που εξυπηρετεί, μεταξύ άλλων, και μεγάλες επιχειρήσεις του Τουρισμού. Οι καταγγελίες των εργαζομένων αφορούν τους εξαντλητικούς ρυθμούς που υπάρχουν σε τμήματα ώστε να εξυπηρετείται το «θαύμα» του τουρισμού.

Πιο αναλυτικά, όπως επισημαίνει το ΣΕΤΗΠ, πολλοί εργαζόμενοι δεν λαμβάνουν «την άδεια που δικαιούνται έστω και για λίγες ημέρες ανάπαυσης», ενώ η εργοδοσία αξιώνει ακόμα και ο χρόνος που χρειάζεται για να πάνε στην τουαλέτα «να αφαιρείται από τον χρόνο διαλείμματος»! Ταυτόχρονα, «η εργοδοσία βάζει στο στόχαστρο όποιον εργαζόμενο αγανακτεί με την κατάσταση και υψώνει το ανάστημά του». Το ΣΕΤΗΠ υπενθυμίζει ότι η ίδια εταιρεία στη διάρκεια της πανδημίας είχε προχωρήσει σε σειρά απολύσεων «τάχα γιατί δεν υπήρχε δουλειά λόγω του lockdown», ενώ είχαν καταγραφεί και φαινόμενα που είχαν να κάνουν «με μη καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων», που είχαν προκαλέσει την παρέμβασή του.

Μπροστά στις καταγγελίες που έχει δεχθεί, το Συνδικάτο έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με την εργοδοσία, ενώ σχεδιάζει να προχωρήσει σε καταγγελία στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας. Το ΣΕΤΗΠ απαιτεί: Να πάψει αμέσως η κατάχρηση του χρόνου διαλείμματος. Καμία σκέψη για απόλυση εργαζόμενου στο τέλος της σεζόν, να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Καμιά βλαπτική μεταβολή στους όρους δουλειάς.

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι TTEC, δεν είστε μόνοι! Σας καλούμε να είστε σε επικοινωνία με το σωματείο για κάθε εξέλιξη. Γιατί η δύναμή μας είναι η οργανωμένη πάλη ενάντια στην ασυδοσία της εργοδοσίας», σημειώνει στην ανακοίνωσή του. «Μαζικά οργανωνόμαστε στο σωματείο μας και από κοινού παλεύουμε ενάντια σε κάθε επίθεση της εργοδοσίας, για την επιτακτική ανάγκη υπογραφής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, που θα εξασφαλίσει τα δικαιώματα όλων μας», είναι το κάλεσμα που απευθύνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ