Σάββατο 19 Αυγούστου 2023 - Κυριακή 20 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Νεκρός στην άσφαλτο μετανάστης ξενοδοχοϋπάλληλος που γύριζε από τη δουλειά

Εργαζόταν στη λάντζα, μέχρι και 12 ώρες τη μέρα χωρίς ρεπό!

Τραγική κατάληξη είχε για έναν 40χρονο μετανάστη εργαζόμενο με καταγωγή από τη Νιγηρία, πατέρα δύο παιδιών που διαμένουν στην Αγγλία, η προσπάθειά του για μια καλύτερη ζωή. Εχασε τη ζωή του σε τροχαίο που σημειώθηκε στη Ζάκυνθο, γυρνώντας στο σπίτι όπου διέμενε, μετά από εξαντλητική δουλειά.

Το συμβάν σημειώθηκε στον δρόμο Λαγανά - Μουζακίου, όταν διερχόμενο αυτοκίνητο χτύπησε τον άτυχο εργαζόμενο, που ήταν σε κίνηση με το ποδήλατό του.

Το περιστατικό κατήγγειλε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου, σημειώνοντας για τις συνθήκες εργασίας του 40χρονου μετανάστη:

«Κάθε μέρα εργαζόταν πάνω από 12 ώρες, χωρίς ρεπό, και μετά την εξαντλητική δουλειά έσερνε το ποδήλατο, με όση δύναμη του είχε απομείνει, για να πάει σπίτι του. Δεν πρόλαβε όμως αυτήν τη φορά, όταν διερχόμενο όχημα προσέκρουσε πάνω του. Εργαζόταν στη λάντζα, κάτω από αντίξοες συνθήκες, προσπαθώντας να βγάλει χρήματα να ζήσει την οικογένειά του».

Και συνεχίζει αναφορικά με τους εργαζόμενους που πέφτουν θύματα του κυνηγιού των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων:

«Το σωματείο είχε προειδοποιήσει: Οι χώροι δουλειάς με ευθύνη της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων έχουν ήδη μετατραπεί σε κολαστήρια, με την εκτόξευση των εργατικών "ατυχημάτων" και των επαγγελματικών ασθενειών. Οι συνθήκες καύσωνα πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους για τους εργαζόμενους, γιατί δίπλα στην εντατικοποίηση της δουλειάς και στα εξαντλητικά ωράρια, η θερμική καταπόνηση πολλαπλασιάζει τους κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων, ιδιαίτερα για τις ευάλωτες κατηγορίες με χρόνια προβλήματα».

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, καταγγέλλει, η κυβέρνηση της ΝΔ, στα χνάρια και των προκατόχων της (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.λπ.), προχωρά σε «ρύθμιση που επιτρέπει τη 16ωρη δουλειά νόμιμα και δουλειά μέχρι τα 74». Ξεκαθαρίζει ότι «δεν δεχόμαστε οι ζωές μας να παίζονται κορόνα - γράμματα για ένα κομμάτι ψωμί!».

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων απαιτεί: Εφαρμογή όλων των μέτρων ασφάλειας και προστασίας στους χώρους δουλειάς. Εντατικοποίηση των ελέγχων προς τις επιχειρήσεις και τους εργοδότες από τα αρμόδια όργανα. Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εργαζομένων - θυμάτων εργατικών «ατυχημάτων». Καμία συγκάλυψη των «ατυχημάτων», κανένας φόβος απόλυσης. Καθολική εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων. Ασφαλές και σύγχρονο δίκτυο χερσαίων, θαλάσσιων και εναέριων μεταφορών, προς όφελος του εργαζόμενου λαού και της κοινωνίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ απαντάμε στον εργασιακό μεσαίωνα στον Τουρισμό!(2023-06-08 00:00:00.0)
Στη μάχη της απεργίας ρίχνονται οι ταξικές δυνάμεις(2017-06-23 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία σε συνέδριο για τον Τουρισμό(2015-05-05 00:00:00.0)
«Θηλιά» η ΣΣΕ για τους 6.000 ξενοδοχοϋπάλληλους του νησιού(2014-01-03 00:00:00.0)
Εντείνεται η αντεργατική επίθεση(2009-07-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ