Σάββατο 19 Αυγούστου 2023 - Κυριακή 20 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το ΚΚΕ προτείνει έναν ριζικά διαφορετικό ενεργειακό σχεδιασμό

Η εναντίωση του ΚΚΕ σε αυτά τα σχέδια, όπως είναι ο τερματικός του LNG, δεν είναι συγκυριακή, δεν έχει «ναι μεν αλλά», δεν κρύβεται πίσω από το «να γίνει η περιβαλλοντολογική μελέτη να δούμε τι θα δείξει», ούτε το «να χωροθετηθεί το έργο σε άλλο σημείο», όπως λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ στη Μαγνησία δίνουν τη μάχη για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον εγκληματικό αυτό ενεργειακό σχεδιασμό, τη στρατηγική της λεγόμενης «πράσινης μετάβασης», που αυξάνουν την ενεργειακή φτώχεια, την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας, τους περιβαλλοντικούς κινδύνους και υπονομεύουν ταυτόχρονα την ασφάλεια των κατοίκων του νομού.

Σήμερα, απαιτείται η αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών Ενέργειας, με το ξερίζωμα του καπιταλιστικού κέρδους ως κριτηρίου της ανάπτυξης, με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό, με κοινωνική ιδιοκτησία στις ενεργειακές πηγές και στα μέσα παραγωγής Ενέργειας, με τους εργαζόμενους στην εξουσία. Ετσι, κατοχυρώνεται η Ενέργεια ως κοινωνικό αγαθό.

Με τον μαζικό αγώνα του, ο λαός του Βόλου μπορεί να βάλει φραγμούς και εμπόδια σε σχέδια που λογαριάζουν την ασφάλεια, την υγεία, ακόμα και τη ζωή του ως «κόστος», υπηρετώντας την ανάπτυξη για το «όφελος των λίγων».

Με ισχυρό ΚΚΕ και στις τοπικές εκλογές, εκλέγοντας περισσότερους συμβούλους αγωνιστές της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στον δήμο Βόλου, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μπορούν με καλύτερους όρους να υπερασπιστούν τα πραγματικά τους συμφέροντα, να παλέψουν για τις σύγχρονες ανάγκες τους στην Ενέργεια και παντού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ