Πέμπτη 8 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ απαντάμε στον εργασιακό μεσαίωνα στον Τουρισμό!

Τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων στα ξενοδοχεία για υπογραφή τοπικής ΣΣΕ στηρίζει η Οργάνωση του Κόμματος στη Ζάκυνθο
Τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων στα ξενοδοχεία για υπογραφή τοπικής ΣΣΕ στηρίζει η Οργάνωση του Κόμματος στη Ζάκυνθο
Μεγάλο πολιτικό άνοιγμα στους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία και γενικότερα στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού πραγματοποιεί η ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ, μπροστά στις εκλογές της 25ης Ιούνη.

Τονίζοντας ότι «με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ απαντάμε στον εργασιακό μεσαίωνα στον Τουρισμό», η Οργάνωση του Κόμματος αναδεικνύει ότι το τουριστικό «θαύμα» στηρίζεται στη δουλειά ήλιο με ήλιο, στους εξοντωτικούς για τους εργαζόμενους ρυθμούς, στα κομμένα ρεπό, στις απλήρωτες υπερωρίες, στα εργατικά «ατυχήματα», στους συρρικνωμένους μισθούς, στις 14 διαφορετικές μορφές απασχόλησης, στο λιγότερο προσωπικό που φορτώνεται περισσότερη δουλειά, στα 12ωρα - 14ωρα, στην καταστρατήγηση των ισχυουσών Συλλογικών Συμβάσεων που αντικαθίστανται από τις «προφορικές συμφωνίες» και τους ανύπαρκτους ελέγχους από τους αρμόδιους μηχανισμούς του κράτους.

Υπογραμμίζει ότι η ΝΔ «το έχει"τιμή και καμάρι" πως είναι η φωνή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των tour operators και των μεγαλοξενοδόχων», αφού «υπονόμευσε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις κλαδικές Συμβάσεις και όρισε τον κατώτατο μισθό με υπουργικές αποφάσεις», ο ΣΥΡΙΖΑ«το έχει "κρυφό καμάρι", αφού νομοθέτησε ως κυβέρνηση και στήριξε ως αντιπολίτευση κρίσιμα μέτρα για τη θωράκιση των κερδών και των συμφερόντων των λίγων. Αύξησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, κατάργησε το εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην 20ετία» και το ΠΑΣΟΚ«κατάργησε τα βαρέα και ανθυγιεινά, τις ειδικότητες του κλάδου», ενώ «όλοι μαζί στήριξαν τη σφαγή εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με την κάθε κυβέρνηση να βαδίζει στα χνάρια της προηγούμενης».

Τονίζει ότι το ΚΚΕ στηρίζει έμπρακτα, με όλες του τις δυνάμεις, τους υποψήφιους βουλευτές του, τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και τους αγώνες του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων για υπογραφή τοπικής κλαδικής Σύμβασης, απέναντι στις Ενώσεις Ξενοδόχων που αρνούνται προκλητικά κάθε συζήτηση, και επισημαίνει:

«Είναι φανερό ότι πίσω από την πρόκληση αυτή των ξενοδόχων κρύβονται όλα τα κόμματα του κυβερνητικού τόξου, οι υποψήφιοί τους στη Ζάκυνθο, που συναγελάζονται καθημερινά με τους τοπικούς παράγοντες του ξενοδοχειακού κεφαλαίου, που φτιάχνουν μαζί τους συνδυασμούς για τις τοπικές εκλογές και γι' αυτό δεν λένε λέξη για το καθεστώς της εργασιακής ζούγκλας και εκμετάλλευσης στον κλάδο, είναι υπεύθυνοι, όπως και οι κυβερνήσεις των κομμάτων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. Μόνοι τους, με τα κέρδη των ξενοδόχων και όλοι μας! Με το ΚΚΕ και τη δύναμη των πολλών να φέρουμε τα πάνω κάτω!».

Σημειώνει ότι η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα κλιμακώσει την πολιτική ενάντια στον λαό για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων με τη συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και προσθέτει πως αυτό που πρέπει να απασχολεί τους εργαζόμενους είναι πώς θα θωρακιστούν, θα καταφέρουν πλήγματα για να μπορέσουν να πάρουν ανάσες, θα οργανώσουν από καλύτερες θέσεις την αντεπίθεση, την πάλη τους για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

«Να "κοντύνουμε" ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, να μην πετάξουμε την ψήφο μας σε άλλα μικρότερα κόμματα μιας χρήσης, δήθεν αντισυστημικά αλλά ανώδυνα για το σύστημα. Κόμματα που ψήφισαν το τσάκισμα του μισθού μας, που αύξησαν τα όρια συνταξιοδότησης, διέλυσαν την Υγεία, τα σχολεία κ.λπ. ΚΚΕ δυνατό λοιπόν, για τις μάχες της επόμενης μέρας, για το δίκιο των εργαζομένων, κόντρα στη ζούγκλα κυβερνήσεων - εργοδοσίας!», δηλώνει η ΤΕ, υπογραμμίζοντας ότι το Κόμμα είναι μπροστά, για να ανοίξει ο δρόμος, να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να αναλάβει ο ίδιος την εξουσία με καθαρό εργατικό - φιλολαϊκό πρόγραμμα, κοινωνικοποίηση, κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της οικονομίας, των υπηρεσιών, με άμεση συμμετοχή και εργατικό λαϊκό έλεγχο, σε μια κοινωνία ανατροπής της σημερινής σαπίλας και βαρβαρότητας.

Σημειώνει, τέλος, ότι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό έχουν πολλούς λόγους να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ στις 25 Ιούνη, τη μόνη δύναμη πραγματικής αντιπολίτευσης που θα έχουν στήριγμα την επομένη των εκλογών, με τους κομμουνιστές, μέσα στη Βουλή και έξω στους δρόμους του αγώνα, αντιπαλεύοντας τις άθλιες συνθήκες εργασίας, πρωτοστατώντας στα σωματεία για την οργάνωση των εργαζομένων μέσα στα ξενοδοχεία και τους χώρους δουλειάς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην κοινή πορεία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ απάντηση δίνει το δυνατό ΚΚΕ! (2023-05-18 00:00:00.0)
Απαιτεί άμεσα διαπραγματεύσεις για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ! (2023-05-10 00:00:00.0)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να μη μείνει κανείς εργαζόμενος στον κλάδο χωρίς εισόδημα (2020-05-20 00:00:00.0)
«Θηλιά» η ΣΣΕ για τους 6.000 ξενοδοχοϋπάλληλους του νησιού (2014-01-03 00:00:00.0)
Μάχονται για τα επιχειρηματικά συμφέροντα (2011-07-16 00:00:00.0)
Αγώνας για άλλου τύπου ανάπτυξη (1996-06-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ