Πέμπτη 8 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Σε εκ νέου ενίσχυση του ΚΚΕ καλεί η «Αριστερή Συσπείρωση»

Σε εκ νέου ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου καλεί η οργάνωση «Αριστερή Συσπείρωση», η οποία θυμίζουμε το ίδιο έπραξε για τις εκλογές του Μαΐου. Στη νέα ανακοίνωσή της για το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών αλλά και τις επικείμενες, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Οι εθνικές εκλογές επιβεβαίωσαν τον αρνητικό σημερινό συσχετισμό δυνάμεων στην εργασία και το κίνημα. Ο συσχετισμός δυνάμεων που αποτυπώνεται στη Βουλή με τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, την Ελληνική Λύση, όπως και οι εφεδρείες τους στα όρια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης ΝΙΚΗ, Πλεύση Ελευθερίας, ΜέΡΑ25 κ.ά., προμηνύουν νέα επίθεση από τη μεριά του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων.

Πέρα από το ψευτοτσάκωμα για το μοίρασμα του κράτους, του κρατικού χρήματος, το βόλεμα των κολλητών επιχειρηματιών και εργολάβων, η ΝΔ ως κύριος εκπρόσωπος της αστικής τάξης έχει εξασφαλίσει μία πλατιά κοινοβουλευτική συναίνεση για την προώθηση της αντιδραστικής της ατζέντας, από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Αλλωστε, παρά τις αντιθέσεις και τις υπαρκτές διαφορές, σε όλα τα βασικά σημεία συμφωνούν απόλυτα. Στηρίζουν την απόλυτη πρόσδεση της χώρας στον δολοφονικό αμερικανικό ιμπεριαλισμό με αποδείξεις. Είτε υλοποιώντας τη συμφωνία των Πρεσπών και ανοίγοντας νέες βάσεις για την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ όπως έγινε κατά τη διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με την άμεση αποστολή όπλων αγορασμένων με χρήματα του λαού, στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία. (...)

Στις εκλογές καταδικάστηκε πρώτα και κύρια η αντιπολίτευση. Η καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενισχύει την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αποτελεί σημάδι της χρεοκοπίας της πολιτικής στρατηγικής για μια αριστερά δεσμευμένη στο άρμα του ιμπεριαλισμού, της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου, της διαχείρισης της κρίσης για να σωθεί το τραπεζικό κεφάλαιο, των μνημονίων, των ψεμάτων για την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου και συνείδησης. Είναι η χρεοκοπία ενός πολιτικού προγράμματος μιας προοδευτικής διακυβέρνησης όπως την ονομάζουν (...)

Επομένως, είναι ψεύτικο το δίλημμα που προσπαθούν να περάσουν, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ. Η λαίλαπα Μητσοτάκη που θα έρθει δεν θα βρει απέναντί της τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τον λαό και το οργανωμένο κίνημα σε εργασία και νεολαία. (...)

Σε αυτές τις συνθήκες, με τον αρνητικό συσχετισμό, η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι αναμφίβολα θετικό σημάδι. Κυρίως, γιατί προέρχεται από λαϊκές περιοχές και αστικά κέντρα και έχει τη βάση της στον κόσμο της εργασίας. Αποτελεί προϊόν μιας διαδικασίας που πέρασε μέσα από την οργάνωση στους χώρους εργασίας, την παρουσία στις κινητοποιήσεις, στις απεργίες, τη θέση απέναντι στον ιμπεριαλισμό και την καταδίκη της πολεμικής συμμετοχής της χώρας, τη μετατροπή της σε εφαλτήριο και τροφοδότη των επιθετικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην Ανατολική Ευρώπη.

Σε αυτόν τον δρόμο βαδίζουμε προς τις εκλογές του Ιουνίου. Μια νέα σύγκρουση με ακόμα μεγαλύτερους εκβιασμούς για την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου, ακόμα μεγαλύτερα ψεύτικα διλήμματα, τη στιγμή που οι πρώτες καμπάνες της επίθεσής τους χτυπάνε ήδη με την επιστροφή στη σκληρή δημοσιονομική πολιτική, τη λιτότητα. Στις εκλογές αυτές δεν είναι μόνο ζητούμενο να μαυριστούν τα πολιτικά δεκανίκια της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Στις εκλογές αυτές είναι ζητούμενο η ενίσχυση του μοναδικού αυτή τη στιγμή οργανωμένου στηρίγματος του λαού, που παλεύει απέναντι στην επίθεση, για να αυξηθεί η αυτοπεποίθηση στον αγώνα εργαζομένων και νεολαίας για μια καλύτερη ζωή, να ενισχυθεί η δράση τους, να δυναμώσει ο οργανωμένος αγώνας μέσα από τα σωματεία και τα συνδικάτα.

Η "Αριστερή Συσπείρωση" καλεί εκ νέου τον κόσμο του αγώνα, τη νεολαία, τον κόσμο της δουλειάς και του καθημερινού μόχθου να ενισχύσει το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ