Πέμπτη 8 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι εργαζόμενοι να δυναμώσουν την πάλη τους με δυνατό ΚΚΕ

Στη συζήτηση σχετικά με την «ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου» παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος θύμισε ότι πριν από λίγες μέρες «ένα νέο εργοδοτικό έγκλημα στέρησε τη ζωή σε έναν ακόμα εργάτη στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος», ενώ την ίδια στιγμή «οι μεγαλοξενοδόχοι απειλούν με ρήτρα 5.000 ευρώ αν υπάλληλός τους παραιτηθεί από τα κάτεργά τους». Και σχολίασε ότι «αυτά είναι τα γκέτο της πολυδιαφημισμένης καπιταλιστικής ανάπτυξης, που όλα τα αστικά κόμματα και κυβερνήσεις του κεφαλαίου, φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές, προωθούν».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ συνέχισε τονίζοντας: «Η "σταθερότητα, η ανταγωνιστικότητα και η βιωσιμότητα" που ευαγγελίζεται η έκθεση, σημαίνουν σε πάνω από το 50% των κρατών - μελών κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και καθορισμό του μισθού με υπουργική απόφαση, περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος στην απεργία που σημαδεύουν τη στρατηγική της ΕΕ. Σημαίνουν αποψίλωση των Επιθεωρήσεων Εργασίας από ουσιαστικές αρμοδιότητες ελέγχου, επιβολής κυρώσεων, φέρνουν την υποστελέχωση και εγκατάλειψή τους, όπως συνέβη στην Ελλάδα, κατά τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Αρχής.

Οι εργαζόμενοι κόντρα στα ευρωενωσιακά κηρύγματα ταξικής συνεργασίας να βαδίσουν στον δρόμο της σύγκρουσης με το σάπιο σύστημα που βάζει τις ζωές τους στο ζύγι της κερδοφορίας των ομίλων. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ, το δοκιμασμένο και σταθερό στήριγμά τους στην πάλη για τα σύγχρονα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ