Πέμπτη 8 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΔΑΦΝΗ ΚΑΤΣΙΜΠΑ
Να ενισχυθεί το μοναδικό οργανωμένο στήριγμα του λαού

RIZOSPASTIS

«Βρεθήκαμε και παλέψαμε μαζί με ταξικά εργατικά σωματεία στους δρόμους απέναντι στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου, που απαξιώνει την ανθρώπινη ζωή, που είναι και το επίκεντρο της δικής μας καθημερινής δουλειάς και του καθημερινού μας αγώνα.

Ειδικότερα ενάντια στη συρρίκνωση και την ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση της δημόσιας Υγείας, που προσφέρει τη ζωή των ανθρώπων των λαϊκών στρωμάτων βορά στα αρπαχτικά των επιχειρηματικών ομίλων.

Γενικότερα ενάντια στους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς νόμους αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που παράγουν τις νοσογόνες συνθήκες διαβίωσης. Το stress, η υπερεξάντληση, τα ατυχήματα, η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, η ανεργία, η φτώχεια, η ανασφάλεια, οι περιβαλλοντικές συνθήκες οδηγούν σε σωματικές και ψυχικές αρρώστιες και σε ελάττωση του προσδόκιμου ζωής. Και είναι όλα αυτά στα οποία οδηγεί η πολιτική του κεφαλαίου.

Δώσαμε και δίνουμε αγώνες, συντεταγμένα με τα ταξικά σωματεία, γιατί τη βάρβαρη ταξική επίθεση μόνο η δύναμη ενός λαού οργανωμένου σε συνδικάτα, σε σωματεία, σε σχολές μπορεί να ανατρέψει, με ένα μαζικό, ενωτικό, λαϊκό κίνημα, με ταξικό προσανατολισμό.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου η "Αριστερή Συσπείρωση" στην οποία είμαι ενταγμένη, θεώρησε αντικειμενικά σημαντικό για τα λαϊκά στρώματα, για το εργατικό κίνημα, απέναντι στην εξαγορά, τη διαχείριση και τις επιταγές του ιμπεριαλισμού, να ενισχυθεί το ΚΚΕ.

Και είναι αναμφίβολα θετικό σημάδι η ενίσχυση του ΚΚΕ, με συνθήκες αρνητικού συσχετισμού. Αποτελεί προϊόν μιας διαδικασίας που πέρασε μέσα από την οργάνωση στους χώρους εργασίας, την παρουσία στις κινητοποιήσεις, στις απεργίες, τη θέση απέναντι στον ιμπεριαλισμό και την καταδίκη της πολεμικής συμμετοχής της χώρας.

Βαδίζοντας προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τη στιγμή που ετοιμάζεται μεγαλύτερη ένταση στην επίθεση στα λαϊκά στρώματα, με την επιστροφή σε πιο σκληρή λιτότητα στα πλαίσια της επερχόμενης σκληρότερης δημοσιονομικής πολιτικής, αυξάνονται και οι εκβιασμοί για την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου, τα ψευτοδιλήμματα και οι επικοινωνιακές εξαπατήσεις.

Στις εκλογές αυτές, δεν αρκεί να μαυριστούν η ΝΔ και τα πολιτικά δεκανίκια της, ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.

Στις εκλογές αυτές το ζητούμενο είναι η ενίσχυση του μοναδικού αυτή τη στιγμή οργανωμένου στηρίγματος του λαού, που παλεύει απέναντι στην επίθεση, για να αυξηθεί η αυτοπεποίθηση στον αγώνα εργαζομένων και νεολαίας για μια καλύτερη ζωή, να ενισχυθεί η δράση τους, να δυναμώσει ο οργανωμένος αγώνας μέσα από τα σωματεία και συνδικάτα.

Καλούμε εκ νέου τον κόσμο του αγώνα, τη νεολαία, τον κόσμο της δουλειάς και του καθημερινού μόχθου να ενισχύσει το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ