Πέμπτη 8 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ
«Αξιόπιστη» αντιπολίτευση με στόχο να συνδράμει την αντιλαϊκή πολιτική

Επιμένει στα περί «αξιόπιστης αντιπολίτευσης» το ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας να κερδίσει «πόντους» από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να απαντήσει στη ΝΔ, που το κατηγορεί ότι μοιράζεται κοινό πρόγραμμα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί με καλολογίες να εμφανίσει εαυτόν ως υπερασπιστή του δημόσιου συστήματος Υγείας. Με συνθηματολογία και επικλήσεις ότι «το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε το ΕΣΥ», ο πρόεδρός του, Ν. Ανδρουλάκης, δήλωσε πως «προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ανισότητες και να έχουμε ένα ισχυρό κράτος υπηρεσιών για τους πολίτες, τη μεσαία τάξη, τους πιο αδύναμους». Μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει λόγο για αύξηση των κρατικών δαπανών για την Υγεία, αλλά για μεγαλύτερο ποσοστό πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης για να δοθούν στην Υγεία.

Βεβαίως, το ευρωπαϊκό μοντέλο, που επικαλείται ο Ν. Ανδρουλάκης - και το ίδιο επικαλούνται και τα άλλα αστικά κόμματα - η στρατηγική της ΕΕ, είναι συγκεκριμένο: Είναι η πολιτική του «κόστους - οφέλους» και για τα ζητήματα της Υγείας, η πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας. Και είναι ακριβώς αυτή η πολιτική που έχει φέρει το σύστημα Υγείας στη σημερινή του άθλια κατάσταση, ένα σύστημα Υγείας που κάθε νέα κυβέρνηση το κάνει και χειρότερο.

Αυτή η πολιτική, της περαιτέρω εμπορευματοποίησης και της Υγείας, αποτελεί πλευρά των προβλέψεων του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ συνδέεται και με μια σειρά από αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των δόσεων...

Η πείρα του λαού δείχνει ότι ακόμα και όταν λένε «δημόσιο», αυτό που υπερασπίζονται ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ είναι το εμπορευματοποιημένο σύστημα της Υγείας, όπου αλωνίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα και καμιά σχέση δεν έχει με τις πραγματικές ανάγκες του λαού. Εξάλλου, το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που ως κυβέρνηση καθιέρωσε τα απογευματινά ιατρεία επί πληρωμή στα δημόσια νοσοκομεία - τα οποία γιγαντώθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ ακόμα και τα απογευματινά χειρουργεία καθιερώθηκαν από τη ΝΔ με την εφαρμογή μιας θεσμοθετημένης δυνατότητας από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ