Τρίτη 30 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Στις ευρεωκλογές κρίνεται η παραπέρα ενίσχυση του ΚΚΕ, όρος για να δυναμώσουν οι αγώνες

Σε σύσκεψη στη Χαλκίδα μίλησε η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφια ευρωβουλευτής

«

Οι ευρωεκλογές είναι μια κρίσιμη εκλογική μάχη και γι' αυτό χρειάζεται να αναδειχθεί τι πραγματικά κρίνεται σε αυτήν. Και κρίνεται η παραπέρα ενίσχυση του ΚΚΕ, όρος και προϋπόθεση για να δυναμώσει το κίνημα, οι αγώνες», τόνισε η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις Χαλκίδας του Κόμματος.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας, και τα μέλη του Γραφείου Περιοχής Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας Ζωή Χαχάμη και Λένα Γεροπαναγιώτη. Τη σύσκεψη άνοιξε η Γρανέτα Τσιβίκα, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Εύβοιας του Κόμματος και δημοτική σύμβουλος Χαλκίδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ξεκινώντας την ομιλία της η Χρ. Παναγιωτακοπούλου αναφέρθηκε στην προσπάθεια των υπόλοιπων κομμάτων, μπροστά στην κρίσιμη εκλογική μάχη των ευρωεκλογών, να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και να γίνει η πολιτική αντιπαράθεση με όρους κουτσομπολιού.

«Εμείς θα δώσουμε αυτήν τη μάχη όπως έχουμε μάθει να κάνουμε εμείς οι κομμουνιστές, συζητώντας πρόσωπο με πρόσωπο, πλατιά με τον λαό, αναδεικνύοντας τι πραγματικά κρίνεται σ' αυτήν την εκλογική μάχη.


Γιατί στις ευρωεκλογές αυτό που πραγματικά κρίνεται είναι η ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, από κοντά και του Βελόπουλου.

Κρίνεται δηλαδή η παραπέρα ενίσχυση του ΚΚΕ, όρος και προϋπόθεση για να δυναμώσει το κίνημα, οι αγώνες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε επίσης στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών πολέμων, τονίζοντας ότι κανένα από τα υπόλοιπα κόμματα δεν μιλάει για την εμπλοκή της χώρας μας στους δύο μεγάλους πολέμους που μαίνονται στην περιοχή μας, «στο πλευρό των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που δεν είναι περιστέρι της ειρήνης αλλά κοράκι του πολέμου».

«Γι' αυτό το ζήτημα δεν θα δείτε κανέναν καβγά στα κανάλια ανάμεσα στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ και στον Βελόπουλο, γιατί όλοι είναι στοιχισμένοι πίσω από τη στρατηγική της αστικής τάξης της χώρας, η οποία διεκδικεί μερίδιο από τη μοιρασιά του πολέμου», υπογράμμισε, για να προσθέσει: «Το ΚΚΕ όμως σπάει την ομερτά που η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, θέλουν να επιβάλουν. Σημαίνει συναγερμό. Καλεί τον λαό και τη νεολαία της χώρας μας σε επαγρύπνηση, ετοιμότητα και ξεσηκωμό».

Μίλησε επίσης για το βρώμικο δίλημμα της «διασφάλισης της πολιτικής σταθερότητας» που θέτει η κυβέρνηση ζητώντας την ψήφο του λαού. «Μιλώντας για σταθερότητα η κυβέρνηση εννοεί τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, που όμως σημαίνει αστάθεια στη ζωή του λαού», ανέδειξε, συμπληρώνοντας:

«Σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας σήμερα πεινάει όχι μόνο ο άνεργος, όπως στα χρόνια της κρίσης, αλλά κι αυτός που έχει δουλειά, γιατί ο μισθός δεν φτάνει. Σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας κάηκε και πλημμύρισε η Εύβοια. Και όλα τα εγκλήματα που μας συγκλόνισαν τα τελευταία χρόνια, με μεγαλύτερο αυτό των Τεμπών, σε συνθήκες απόλυτης πολιτικής σταθερότητας έγιναν...».

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε την ανάγκη να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα και να μετατραπούν σε κριτήριο ψήφου στις ευρωεκλογές, για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ.

Αυτό που πραγματικά κρίνεται για τον λαό είναι «η σταθερότητα και η ενδυνάμωση της μαχητικής αντιπολίτευσης, της αμφισβήτησης, της σύγκρουσης με την κυβέρνηση, την ΕΕ, το κεφάλαιο», επεσήμανε, για να καταλήξει:

«Πάμε να σηκώσουμε το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά και για έναν ακόμα ιδιαίτερο λόγο που αφορά τις ευρωεκλογές: Να στείλουμε από την Ελλάδα πανευρωπαϊκό μήνυμα ελπίδας και ενδυνάμωσης των αγώνων, με ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη!

Κάντε το εικόνα: Το βράδυ των εκλογών να μεταδίδεται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη το εκλογικό αποτέλεσμα με ακόμα πιο ανεβασμένο το ποσοστό του ΚΚΕ! Πόσοι εργαζόμενοι και νέοι θα αναθαρρήσουν, θα σκεφτούν: Ναι, υπάρχει ελπίδα!

Ναι, υπάρχει ελπίδα, με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση! Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ! Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ