Πέμπτη 2 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με μεγάλη εκδήλωση τίμησε την Ιστορία του καπνεργατικού κινήματος στο Αγρίνιο

Πραγματοποιήθηκαν και τα αποκαλυπτήρια μνημείου αφιερωμένου στους καπνεργάτες και στους αγώνες τους

Με τα αποκαλυπτήρια μνημείου αφιερωμένου στο καπνεργατικό κίνημα του Αγρινίου, από τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στη γειτονιά του Αγίου Κωνσταντίνου μεγάλη εκδήλωση τιμής από την Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του Κόμματος.

Σε αυτήν την προσφυγική, φτωχική συνοικία, όπου στεγάζονται και τα ιδιόκτητα γραφεία του Κόμματος, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μια τέτοια εκδήλωση, που αγκαλιάστηκε από τον λαό της πόλης, αφού δεν υπήρχε σπίτι χωρίς εργαζόμενο στα καπνά, ή αγροτική οικογένεια γύρω απ' αυτήν που να μην ασχολείται με αυτή την καλλιέργεια.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτ. Ελλάδας, ενώ νωρίτερα απηύθυναν χαιρετισμούς ο Σπύρος Κοτοπούλης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του Κόμματος και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, η Βάνα Πατρινού, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, και ο Ανδρέας Φαρμάκης, τελευταίος πρόεδρος του Σωματείου Καπνεργατών - Καπνεργατριών στην πόλη.

Μετά τις ομιλίες παρουσιάστηκε καλλιτεχνικό αφιέρωμα με θέμα «Ο ηρωικός αγώνας των καπνεργατών την περίοδο του Μεσοπολέμου», ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στο μνημείο, που φιλοτέχνησε ο Φίλιππος - Αγγελος Βαλεράς.


Στη μεγάλη εκδήλωση και συγκέντρωση κυκλοφόρησε για πρώτη φορά η μπροσούρα της ΕΠ Δυτ. Ελλάδας του ΚΚΕ που είναι αφιερωμένη στην Ιστορία του καπνεργατικού κινήματος. Για την όλη εκδήλωση η ΕΠ ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν με διάφορους τρόπους. Αναλυτικό ρεπορτάζ θα δημοσιευτεί σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων και μέλος της ΕΠ Δυτ. Ελλάδας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ