Πέμπτη 2 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
«Δικαιοσύνη» κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των ομίλων

Την κριτική του ΚΚΕ ότι ο νέος «Δικαστικός Χάρτης» εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι των λαϊκών στρωμάτων φρόντισε να επιβεβαιώσει μέχρι κεραίας ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που καταργεί τα Ειρηνοδικεία και συγχωνεύει άλλες δομές απονομής δικαιοσύνης.

«Οποιος θέλει να κάνει μία επένδυση, αμφιβάλλει αν ποτέ το επενδυτικό του σχέδιο μπορεί να υλοποιηθεί. Ενώ η ίδια αυτή η καθυστέρηση, η χρονοτριβή, γίνεται και ένα επιχείρημα στο στόμα όσων καραδοκούν να αμφισβητήσουν το κράτος δικαίου ή, το χειρότερο, δίνει και αφορμή για διάφορα σενάρια συνωμοσίας», είπε, βάζοντάς τα όλα στο «μίξερ» της αντιλαϊκής πολιτικής και επιβεβαιώνοντας πως το νομοσχέδιο αποτελεί κρίκο στα όσα θωρακίζουν το αντιλαϊκό απ' τη φύση του αστικό κράτος.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε ότι «στόχος του νομοσχεδίου είναι να εκδίδονται οι δικαστικές αποφάσεις σε σημαντικά συντομότερο χρόνο», όμως αυτή η επίσπευση θα αφορά τις μεγάλες επενδυτικές υποθέσεις, ενώ για τον λαό η Δικαιοσύνη θα γίνει ακόμη πιο εχθρική και χρονοβόρα.

Οσον αφορά την απαράδεκτη δικαστική απόφαση για το Μάτι, οχυρώθηκε πίσω από τους Ποινικούς Κώδικες του ΣΥΡΙΖΑ επειδή «τα αδικήματα της συγκεκριμένης υπόθεσης κρίθηκαν με βάση ένα ευμενέστερο πλαίσιο», αποσιωπώντας ότι - πέρα από αυτό - η απόφαση βασίστηκε στη λογική του «ανθρώπινου λάθους», την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ στην περίπτωση του εγκλήματος των Τεμπών, ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει το εκβιαστικό δίλημμα περί σταθερότητας, ενόψει των ευρωεκλογών.

Με ενστάσεις ...τιμολογιακού χαρακτήρα ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ...

Απ' την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σ. Φάμελλος διαπίστωσε επιβάρυνση με... περιττό κόστος των πολιτών αλλά και των επιχειρήσεων, όπως είπε, κρύβοντας ότι το νομοσχέδιο είναι κομμένο στα μέτρα του κεφαλαίου και των αναγκών του. Απογυμνώνοντας τις διατάξεις του νομοσχεδίου απ' τον χαρακτήρα και τις στοχεύσεις τους, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ευχήθηκε στήριξη στη «Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της» ώστε «να εμφυσήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών, μέσα από την προώθηση μεταρρυθμίσεων σε συνεργασία με τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης».

Ευκαιρίας δοθείσης επανέλαβε το κάλεσμα στους «δημοκράτες πολίτες» να αναλάβουν «πρωτοβουλία για μία δημοκρατική συμμαχία που θα βάλει φραγμό στα σχέδια του κ. Μητσοτάκη».

Τη στήριξή του στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη πρόσφερε απλόχερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης. «Τα θέλουμε τα απογευματινά χειρουργεία αλλά πώς; Με προσωπικό, με ένα χαμηλό αντίτιμο...», είπε, επιβεβαιώνοντας τη σύμπλευση στην πολιτική που κάνει την Υγεία εμπόρευμα και ότι οι κορόνες του ΠΑΣΟΚ για το συγκεκριμένο θέμα είναι για το θεαθήναι. Αλλωστε, το ΠΑΣΟΚ «κάτι ξέρει για τον φόνο», αφού οι κυβερνήσεις του έχουν στρώσει τον δρόμο για την εμπορευματοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων.

Ανάλογη στάση κράτησε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, προτείνοντας στην κυβέρνηση «να κάνουμε αυτό που λέγαμε όλοι μαζί. Αναθεώρηση του άρθρου 16, βάζοντας μέσα στο άρθρο τη δυνατότητα λειτουργίας μη κρατικών - μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προτεραιότητα της κυβέρνησης η συγκρότηση κατασταλτικών μηχανισμών αντί για προστασία του λαού(2023-09-12 00:00:00.0)
Ρουτίνα πλέον η από κοινού ψήφιση αντιλαϊκών νομοσχεδίων από ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ(2022-07-28 00:00:00.0)
Αντιδραστικό νομοσχέδιο για «Δικαιοσύνη, πηγή εμπιστοσύνης για νέες επενδύσεις»(2021-04-21 00:00:00.0)
Συκοφαντία για τη λαϊκή πάλη και κούφια αντιπαράθεση(2020-07-09 00:00:00.0)
Τροποποιήσεις σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση(2019-11-06 00:00:00.0)
«Εξορθολογισμός» λιτότητας και περικοπών(2011-07-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ