Πέμπτη 2 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι αγρότες έχουν την ευκαιρία τιμωρίας της ΕΕ και των κομμάτων που την υπηρετούν

«Αυτοί που το 2020 και το 2021 ψήφισαν πανηγυρίζοντας την ΚΑΠ 2023 - 2027, της οποίας η εφαρμογή ξεσήκωσε την αγροτιά σε όλα τα μήκη και πλάτη της ΕΕ, οι ευρωβουλευτές (νυν και υποψήφιοι) των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ (και οι της Νέας Αριστεράς σήμερα) - Ελληνικής Λύσης του Βελόπουλου (που πέρα από επιστολές πουλά και αντισυστημισμό), ήρθαν να μας μιλήσουν για τις "προκλήσεις" που αντιμετωπίζουν οι αγροτοπαραγωγοί. Αυτοί που διαχρονικά λοιδόρησαν - έθαψαν - κατέστειλαν τις αγροτικές κινητοποιήσεις, σήμερα "παινεύουν" τις διεκδικήσεις των αγροτών για να τις διαστρεβλώσουν και τελικά να τις θάψουν», αναφέρει η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ για τις δηλώσεις υποψήφιων ευρωβουλευτών αυτών των κομμάτων στο συνέδριο «GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ», που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα.

Στέκεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι και επισημαίνει: «Οι αθρόες εισαγωγές, που όλοι οι παραπάνω κάνουν ότι τις ανακάλυψαν σήμερα, το αυξημένο κόστος παραγωγής, λόγω και της δήθεν "πράσινης" πολιτικής της ΕΕ που όλοι μαζί ψήφισαν και εφαρμόζουν, η φοροληστεία του κράτους, οι εκβιασμοί των μεγαλεμπόρων, τυποποιητών και εξαγωγέων: Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ και όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων στην Ελλάδα. Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ σήμερα και παλιότερα του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των "συμπληρωμάτων" τους.

Οσο για το μπαγιάτικο επιχείρημά τους περί επιδοτήσεων, σήμερα πλέον όχι μόνο οι μικροί αλλά και οι μεσαίοι αγρότες στη χώρα μας αντιλαμβάνονται πολύ καλά ότι αυτές δίνονται όχι μόνο στην ΕΕ αλλά και στις ΗΠΑ, στη Βραζιλία κ.α., για να μπορούν οι εμποροβιομήχανοι να επιβάλλουν χαμηλές τιμές στα προϊόντα των αγροτών και να εξασφαλίζουν με αυτόν τον τρόπο πάμφθηνες πρώτες ύλες από τις οποίες θησαυρίζουν πουλώντας τα μεταποιημένα και μη προϊόντα τους πανάκριβα στη λαϊκή κατανάλωση. Οι επιδοτήσεις δεν είναι "δώρο", όπως παρουσιάζεται. Τα ταμεία της ΕΕ γεμίζουν από την εισφορά κάθε κρατικού προϋπολογισμού, όπως και αυτού της Ελλάδας, που προβλέπει έσοδα προερχόμενα κατά 95% από το χαράτσωμα εργαζομένων, επαγγελματιών και αγροτών και μόνο κατά 5% από τη φορολόγηση των καπιταλιστών».

Σημειώνοντας ότι όσοι σήμερα «το παίζουν "αθώες περιστερές" περί ΚΑΠ και ΕΕ» ξέρουν ότι είναι δικά τους αποτελέσματα το ότι η Ελλάδα από πλεονασματική έγινε ελλειμματική σε μια σειρά από προϊόντα, οι ποσοστώσεις, τα θαψίματα, τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας, που έφεραν τη συρρίκνωση της παραγωγής σε μια σειρά κλάδων (με κριτήριο την κερδοφορία των μονοπωλίων της μεταποίησης και της εμπορίας αγροτικών προϊόντων), αλλά και ξεκλήρισμα χιλιάδων αγροτικών νοικοκυριών με μείωση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων στην Ελλάδα, προσθέτει:

«Ολα αυτά τα χρόνια δεν έχασαν όλοι! Την ίδια περίοδο που η πλειοψηφία των αγροτών έχανε, ενισχύθηκαν η αύξηση των εξαγωγών και η λεγόμενη εξωστρέφεια της κερδοφορίας των ομίλων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα και εμφανίζουν κάθε χρόνο κέρδη - ρεκόρ».

Καλεί τους αγρότες να αξιοποιήσουν την πείρα τους, σημειώνοντας ότι μόνη κερδισμένη για τους ίδιους ψήφος μπροστά και στις ευρωεκλογές είναι αυτή στο ΚΚΕ, εξηγώντας: «Γιατί όταν όλοι οι άλλοι προπαγάνδιζαν τα "χρυσά κουτάλια", το ΚΚΕ με ευθύνη προειδοποίησε έγκαιρα τον λαό για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ. Γιατί ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ θα δώσει δύναμη στις διεκδικήσεις των αγροτών, στις οποίες το Κόμμα και όλες του οι δυνάμεις δίνουν τον καλύτερο εαυτό. Για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα: Για μείωση του κόστους παραγωγής, εγγυημένες τιμές στα προϊόντα, για αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, για έργα υποδομής και πρόληψης φυσικών καταστροφών, για σχολεία και δομές Υγείας σε όλη την ύπαιθρο».

Τονίζει ότι το ΚΚΕ δεν συνηγορεί σε κανενός είδους αυταπάτες μιας «καλύτερης ΚΑΠ» και καταλήγει: «Οι αγρότες στις ευρωεκλογές έχουν την ευκαιρία να στείλουν μήνυμα τιμωρίας σε ΕΕ, ΝΔ, όσους κυβέρνησαν και όσους λέρωσαν τα χέρια τους ψηφίζοντας την ΚΑΠ και τις αναθεωρήσεις της».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις ευρωεκλογές μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος για τα δικά σου συμφέροντα!(2024-05-22 00:00:00.0)
Οι αγρότες να στείλουν μήνυμα αγώνα με ψήφο στο ΚΚΕ(2024-04-25 00:00:00.0)
Η πρόταση του Κόμματος(2008-05-29 00:00:00.0)
Προσχεδιασμένη πορεία «εγκατάλειψης»(2002-02-10 00:00:00.0)
Στη ρήξη και σύγκρουση με την ΕΕ η διέξοδος για τη γεωργία(1999-04-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ