Τετάρτη 22 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ
Στις ευρωεκλογές μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος για τα δικά σου συμφέροντα!

Από τα μπλόκα του Φλεβάρη στην περιοχή
Από τα μπλόκα του Φλεβάρη στην περιοχή
«Τους προηγούμενους μήνες καταφέραμε και στριμώξαμε την κυβέρνηση, στείλαμε μήνυμα ελπίδας και αγώνα μέσα από τις πολύμορφες αγροτικές μας κινητοποιήσεις και τα αγροτικά μπλόκα. Πήραμε κουράγιο και δύναμη από τις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις σε πολλές χώρες της Ευρώπης», σημειώνει η ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ σε κάλεσμά της προς τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους, για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Απευθυνόμενη σε όλους όσοι συναντήθηκαν με τους κομμουνιστές στους καθημερινούς δρόμους του αγώνα, μετατρέποντας την αγανάκτηση σε δύναμη ελπίδας και προοπτικής, επισημαίνει πως «τώρα είναι η στιγμή να καταδικαστεί η πολιτική που μας έχει φτάσει ως εδώ!», καλώντας «να καταδικαστεί ο πραγματικός ένοχος που δεν είναι άλλος από την ΕΕ και τις κατευθύνσεις της, από όλες τις κυβερνήσεις που στήριξαν και υλοποίησαν αυτές τις κατευθύνσεις, που στηρίζουν και υλοποιούν την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).

Αυτοί είναι οι πραγματικοί ένοχοι που εμείς οι αγρότες της Ηλείας δεν μπορούμε να έχουμε ένα αξιοπρεπές εισόδημα για μας και τα παιδιά μας».

Θυμίζει τις αποφάσεις ΕΕ, ΚΑΠ, κυβερνήσεων, κομμάτων που υποστηρίζουν αυτά τα μέτρα που πληρώνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, μεταξύ άλλων και την υπολειτουργία των ΤΟΕΒ σε όλη την Ηλεία, τη μη αποζημίωση από το κράτος για την ακαρπία στην ελαιοπαραγωγή, τις καταστροφές από περονόσπορο (σταφίδα, σταφύλια επιτραπέζια και οινοποιήσιμα) και άλλα προϊόντα και ειδικά για τον νομό δηλώνει:

«Χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά ξεκληρίστηκαν, παραγωγικές εκτάσεις εγκαταλείφθηκαν, μόνο την τελευταία 10ετία υπάρχει μείωση του αγροτικού πληθυσμού σχεδόν 20%. Αχρηστεύτηκαν υποδομές, ενώ επιδεινώθηκε η δυνατότητα κάλυψης των αναγκών του λαού μας για ποιοτικά και ασφαλή τρόφιμα».

Τονίζοντας ότι «η Κοινή Αγροτική Πολιτική και η ΕΕ δεν είναι ο "παράδεισος" που σου υπόσχονταν τα κόμματα του συστήματος», καλεί να σταλεί μήνυμα καταδίκης στις ευρωεκλογές «στην ΕΕ και την ΚΑΠ της βαρβαρότητας, στην κυβέρνηση της ΝΔ και στους άλλους επίδοξους διαχειριστές της αντιαγροτικής πολιτικής», με δυνατό ΚΚΕ τώρα.

Μήνυμα πραγματικής καταδίκης και τιμωρίας είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ!

Αναφέροντας τους λόγους που δεν τιμωρείται η κυβέρνηση της ΝΔ από την αποχή, στέκεται και στις ευθύνες των αστικών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΕΛ. Λύση) που ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο την πρόσφατη αναθεώρηση της ΚΑΠ, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων σε όλα τα μήκη και πλάτη της ΕΕ και καλώντας να δοθεί ένα αποφασιστικό μήνυμα σε όλους όσοι προπαγάνδιζαν ότι οι αγρότες θα φάνε με «χρυσά κουτάλια», θυμίζει τη διαχρονική συνεπή στάση του ΚΚΕ και καταλήγει:

«Γιατί μόνο το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είπε την αλήθεια για την ΕΕ, την ΚΑΠ, τα "πράσινα" αντιλαϊκά σχέδια.

Γιατί η αποφασιστική ενίσχυσή του θα δώσει δύναμη στις διεκδικήσεις σου, στις οποίες πρωτοστατεί το ΚΚΕ με όλες τις δυνάμεις του, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών.

Γιατί το ΚΚΕ και οι δυνάμεις του θα είναι εδώ και την επόμενη μέρα των εκλογών.

Γιατί υπάρχει άλλος δρόμος, πραγματική διέξοδος από το βάσανο της επιβίωσης, το άγχος της καθημερινής αναμέτρησης με τους κινδύνους και τις φυσικές καταστροφές, τον βραχνά του εισοδήματος που μικραίνει και του κόστους παραγωγής που μεγαλώνει.

Στην ΕΕ της βαρβαρότητας, στέλνουμε το κατάλληλο μήνυμα: Πιο δυνατό ΚΚΕ, πιο μαζικοί αγώνες αντεπίθεσης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την εμπιστοσύνη που δείχνει ο λαός να τη μεγαλώσει, με ψήφο στο ΚΚΕ! (2024-05-30 00:00:00.0)
Οι αγρότες να στείλουν μήνυμα αγώνα με ψήφο στο ΚΚΕ (2024-04-25 00:00:00.0)
Να σταματήσει η δίωξη των πυρόπληκτων αγροτών (2010-05-22 00:00:00.0)
Ημερίδα για την πρόταση του ΚΚΕ (2008-03-04 00:00:00.0)
Πολιτικές οι αιτίες του «λουκέτου» (2001-09-28 00:00:00.0)
Κανένα πρόγραμμα δεν αναιρεί τις αρνητικές συνέπειες της ΚΑΠ (2000-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ