Τετάρτη 22 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
Καλεί τη ΝΔ... να συντονιστεί με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ!

Ενας ύμνος στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ ήταν η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη στη Λάρισα.

Οχι μόνο απέκρυψε παντελώς τις ευθύνες της ΕΕ για όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός - και ιδιαίτερα της Θεσσαλίας - αλλά, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν συντονίζεται μ' αυτή την πολιτική και πως τάχα αυτός ο μη συντονισμός είναι η αιτία των προβλημάτων στη χώρα μας!

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να βρει ...διαφορές και αντιθέσεις ανάμεσα στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, όταν είναι γνωστό τοις πάσι πως υπάρχει πλήρης ταύτιση και επομένως συνενοχή.

Για παράδειγμα, κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι δεν εφαρμόζει την πολιτική της ΕΕ για την πράσινη ανάπτυξη στην Ενέργεια, όταν είναι κι αυτή η κυβέρνηση που συνεχίζει να γεμίζει τον κάμπο της Ελλάδας με φωτοβολταϊκά που κάλυψαν μεγάλες εκτάσεις παραγωγικής γης και τα βουνά με ανεμογεννήτριες.

Επίσης, επιχείρησε να αθωώσει την ΚΑΠ της ΕΕ από τις μεγάλες ευθύνες για την καταστροφή των χιλιάδων αγροτικών νοικοκυριών, ισχυριζόμενος ότι δεν φταίει αυτή για τις περικοπές στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, αλλά ...η κακή διαχείριση στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Για το πρόβλημα της ακρίβειας, υποστήριξε ότι ευθύνεται η έλλειψη κρατικών ελέγχων στην ελληνική αγορά, αθωώνοντας την πολιτική της ΕΕ που επιβάλλει και προωθεί την ασυδοσία της «ελεύθερης αγοράς», διευκολύνοντας, με κάθε τρόπο, την επέλαση των μονοπωλίων στο λαϊκό εισόδημα.

Για το έγκλημα στα Τέμπη εντόπισε το πρόβλημα αποκλειστικά στην έλλειψη τηλεδιοίκησης, κρύβοντας τις ευθύνες της ευρωπαϊκής πολιτικής για τον κατατεμαχισμό και την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων.

Αθώα κήρυξε την ΕΕ και για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, όταν επί της ουσίας απαγορεύει την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων αν αυτά δεν ανταποκρίνονται στη λογική «κόστους - οφέλους».

Σε τόσο... σκληρή αντιπολίτευση θέλει ο Ν. Ανδρουλάκης να αναδειχθεί το ΠΑΣΟΚ από τις ευρωεκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ