Τετάρτη 22 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανακοινώσεις καταδίκης από φορείς του μαζικού κινήματος

Την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ μέλη σωματείων, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι φορέων της Μεσσηνίας καταγγέλλει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, σημειώνοντας:

«Είναι το έγκλημα που τάραξε τη χώρα μας τον περσινό Ιούνη όταν το υπερφορτωμένο αλιευτικό ''Adriana'', που ήταν γεμάτο με μετανάστες κλειδωμένους στα αμπάρια, βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πύλου στέλνοντας στον θάνατο εκατοντάδες ψυχές.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ήθελε η σημερινή δίκη να περάσει στα ψιλά, να συγκαλυφθεί ένα ακόμα έγκλημα και να σβήσουν οι μεγάλες ευθύνες του κράτους, της ΕΕ και της FRONTEX για το ναυάγιο και την επιχειρησιακή διαχείρισή του, υλοποιώντας μια απάνθρωπη πολιτική που μετατρέπει τις θάλασσες σε υδάτινα νεκροταφεία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κλήθηκαν να αποτρέψουν τη σημερινή κινητοποίηση και αφού δεν το κατάφεραν, επιδίωξαν να την καταστείλουν με γκλομπ και συλλήψεις. Η τρομοκρατία δεν πέρασε».

Την επίθεση κατήγγειλαν η διοίκηση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας και οι υποψήφιοι με την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» στους φοιτητικούς συλλόγους στην Καλαμάτα.

Επίσης, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας κατήγγειλε την απαράδεκτη και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής, τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα: «Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και ο λαός της πόλης μας συνεχίζουμε να παλεύουμε στην ίδια κατεύθυνση, κόντρα στην προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών υπεύθυνων τέτοιων εγκλημάτων, ενάντια στο κλίμα τρομοκρατίας που θέλουν να δημιουργήσουν. Καταγγέλλουμε το νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Ασυλο, που σηματοδοτεί ένταση της πολιτικής καταστολής, εγκλωβισμού και εργαλειοποίησης σε βάρος των ξεριζωμένων μεταναστών και προσφύγων. Αγωνιζόμαστε για την ανάδειξη συνολικά των αιτιών που οδηγούν σε τέτοια φαινόμενα και βρίσκονται μέσα στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Δεν σωπαίνουμε, δεν ξεχνάμε! Η θλίψη και η οργή μας μετουσιώνονται σε αγώνα!».

Ανακοίνωση καταδίκης της κρατικής καταστολής και αλληλεγγύης στους αγωνιστές της Καλαμάτας εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ