Τετάρτη 22 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ
Με ψήφο στο ΚΚΕ διατρανώνουμε ότι οι ζωές μας δεν μπαίνουν στο ζύγι του κόστους - οφέλους

Πλήθος κόσμου που διψούσε να ακούσει και να κουβεντιάσει, βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία του ΗΣΑΠ στα Ανω Πατήσια, στη συγκέντρωση του ΚΚΕ, όπου μίλησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος και Παναγιώτης Κατίκας.

«Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι νέες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, μπορούν να στείλουν ένα μήνυμα αντεπίθεσης, να μετατρέψουν την αγανάκτησή τους, την οργή και το σιχτίρισμα σε αγωνιστική ψήφο στήριξης του ΚΚΕ! Μπορούν να καταδικάσουν το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα και την ΕΕ κάνοντας το ΚΚΕ πιο δυνατό και στην Ευρωβουλή και στους αγώνες, με τη συμπόρευσή τους με το Κόμμα», τόνισε ο Λ. Νικολάου - Αλαβάνος και συνέχισε:

«Γιατί μόνο έτσι θα πάρει σάρκα και οστά μέσα και από την κάλπη των ευρωεκλογών το "φτάνει ως εδώ". Μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ θα φτάσει παντού η αλληλεγγύη του ελληνικού στον Παλαιστινιακό λαό. Μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ θα δυναμώσουν οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις για ένα καλύτερο μέλλον, για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, απέναντι στο σύστημα που υποβαθμίζει τη ζωή των πολλών για τα κέρδη των λίγων, απέναντι στην ακρίβεια και τη φοροληστεία που κατατρώγουν το λαϊκό εισόδημα. Μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ θα υψωθεί τείχος ενάντια στους πλειστηριασμούς, στα επικίνδυνα σχέδια για την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας».


«Οι ευρωεκλογές αποτελούν σημαντική ευκαιρία να καταδικαστούν οι ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ που σπέρνουν τον θάνατο, που ξεκληρίζουν ολόκληρους λαούς. Το μήνυμα που στέλνουν οι λαοί απ' άκρη σ' άκρη για σταματημό της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού, αντήχησε και στην Αθήνα από χιλιάδες φοιτητές, νέους και νέες στην ολονύχτια διαμαρτυρία. Να μη μείνει κανείς αμέτοχος, με την ψήφο στο ΚΚΕ να στείλουμε μήνυμα καταδίκης του εγκλήματος, που η ΕΕ και τα εγχώρια αστικά κόμματα στηρίζουν με νύχια και με δόντια, αναγνωρίζοντας "δικαίωμα αυτοάμυνας" του Ισραήλ, όπως έκαναν με την ψήφο τους στις 19 Οκτωβρίου 2024 ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΕΑΡ, ΠΑΣΟΚ, Ελ. Λύση», σημείωσε ο Λ. Νικολάου - Αλαβάνος και πρόσθεσε:

«Η ευρωενωσιακή στρατηγική είναι παρούσα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά (...) Εμείς, οι Πατησιώτες, έχουμε βιώσει στο πετσί μας τι σημαίνει "σταθερότητα" και ΕΕ. Σημαίνει ξεσπίτωμα του λαού και εξώσεις βιοπαλαιστών μικροεπαγγελματιών από τα μαγαζιά τους. Οπως στον Αγιο Ελευθέριο, όπου τα σωματεία έκαναν "έξωση" στα funds και τους κλητήρες που με τρομοκρατία και αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να πετάξουν έξω από το μαγαζί της μία γυναίκα, επειδή πωλήθηκε το ακίνητο στα "κοράκια".

Η προσπάθεια αστυνομίας και κλητήρων να πετάξουν στον δρόμο έναν ηλικιωμένο με προβλήματα υγείας. Που κι αυτό αποτράπηκε με την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής και με την παρέμβαση του ΚΚΕ. `Η στην οδό Πολυλά, για το "αστρονομικό" χρέος των 800 ευρώ.

Και το δηλώνουμε καθαρά και ξάστερα: Εμείς δεν θα συνηθίσουμε στη βαρβαρότητα. Δίνουμε το χέρι σε όποιον το έχει ανάγκη. Δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται, όπως επί χρόνια διατρανώσαμε εδώ, στο 5ο και το 6ο Διαμέρισμα, και το κάναμε πράξη με τους μαζικούς μας φορείς, με το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας. Δεν θα κάνουμε πίσω. Το χρωστάμε σε όσους είναι ακόμη εδώ. Σε όσους τώρα επιλέγουν να συμπορεύονται μαζί μας βλέποντας την αλήθεια και τη μαχητικότητα του ΚΚΕ. Αλλά και σε όσους έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια και μας άφησαν ιστορική παρακαταθήκη».

Συμπόρευση με το ΚΚΕ

Ο Π. Κατίκας επισήμανε πως το παραμύθι της «φιλολαϊκής» ΕΕ το έχουν πληρώσει ακριβά οι λαοί. Με πλειοψηφία τις υποτιθέμενες «προοδευτικές» δυνάμεις στην ΕΕ, με σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις ή κυβερνήσεις συνεργασίας με τέτοιο «πρόσημο» στο τιμόνι, τα τελευταία 30 χρόνια. Με βάση την προσωπική του πορεία, τεκμηρίωσε την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, καλώντας κάθε έντιμο αριστερό σε συμπόρευση με το Κόμμα της εργατικής τάξης, ακόμα και αν δεν συμφωνεί κάποιος σε όλα μαζί του.

«Επέλεξα, όπως οι περισσότεροι από τους συντρόφους μου, να συμπαραταχτώ και να στηρίξω ενεργά το ΚΚΕ. Πόσο μάλλον με την πλήρη επικράτηση της ανάλγητης και νεοφιλελεύθερης ΝΔ, την καθίζηση και διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, την επιστροφή στη Βουλή των νεοναζί και τη συνέχιση και ενίσχυση του ακροδεξιού χώρου με ένα ακόμη μόρφωμα, την επιβράβευση από το εκλογικό σώμα της προσωποπαγούς και επικίνδυνης "Πλεύσης Ελευθερίας" και τη γενικότερη συντηρητική στροφή της ελληνικής κοινωνίας, που ακολουθεί τα τεκταινόμενα της Ευρώπης και που κινδυνεύει να αποκτήσει στρατηγικά χαρακτηριστικά, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την Αριστερά και βέβαια για τους εργαζόμενους και τα ασθενέστερα στρώματα στη χώρα μας. Μόνο μια δυνατή φωνή μέσα και κυρίως έξω από τη Βουλή αλλά και την Ευρωβουλή μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα. Και το ΚΚΕ, με την αναγνώριση που πήρε από τους πολίτες και από ένα αξιόλογο τμήμα της νεολαίας, που αποδέχτηκαν την καθαρή φωνή και τη συνέπειά του όλα αυτά τα χρόνια, μπορεί και πρέπει να αναλάβει αυτόν τον ρόλο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ