Τετάρτη 22 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Νέα πολύνεκρη επιδρομή του κατοχικού στρατού στην Τζενίν

Θρήνος για άλλον έναν Παλαιστίνιο έφηβο που δολοφονήθηκε από τα πυρά του ισραηλινού κατοχικού στρατού

Copyright 2024 The Associated

Θρήνος για άλλον έναν Παλαιστίνιο έφηβο που δολοφονήθηκε από τα πυρά του ισραηλινού κατοχικού στρατού
Παράλληλα με τη σφαγή στη Γάζα, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει το μακελειό του Παλαιστινιακού λαού και στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

Σκοτώθηκαν 7 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων οι δύο ήταν έφηβοι 15 και 16 χρόνων, και πολλοί ακόμα τραυματίστηκαν χτες από τη νέα δολοφονική επιδρομή που εξαπέλυσε από το πρωί ο κατοχικός στρατός στην Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Οχθης.

Σύμφωνα με αναφορές, Ισραηλινός ελεύθερος σκοπευτής σκότωσε ένα παιδί ενώ βρισκόταν στο ποδήλατό του σε δρόμο της πόλης. Επίσης, μεταξύ των νεκρών Παλαιστίνιων είναι και ένας χειρουργός, επικεφαλής του Χειρουργικού τμήματος του κυβερνητικού νοσοκομείου της Τζενίν, όπως δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου, εξηγώντας ότι σκοτώθηκε κοντά στον χώρο του νοσοκομείου. Νεκρός έπεσε ακόμη ένας 48χρονος δάσκαλος, ο οποίος πυροβολήθηκε μέσα στο αμάξι του ενώ πήγαινε στη δουλειά του.

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πρωινή ισραηλινή επιδρομή, δύο από αυτούς σοβαρά, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, ενώ βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο έδειχναν μπουλντόζες να καταστρέφουν δρόμους γύρω από το Νοσοκομείο της Τζενίν.

Η επίθεση του κατοχικού στρατού συνεχίστηκε για ώρες, με άλλους 6 Παλαιστίνιους να τραυματίζονται μέχρι το απόγευμα, σε επιθέσεις στην πόλη της Τζενίν και στον προσφυγικό καταυλισμό.

Μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνονται ένας φωτορεπόρτερ που κάλυπτε την ισραηλινή επιδρομή και μία υγειονομικός που δέχθηκε θραύσματα από ισραηλινά πυρά.

Ελεύθεροι σκοπευτές του κατοχικού στρατού ακροβολίστηκαν σε ταράτσες και παράθυρα, ανοίγοντας πυρ εναντίον Παλαιστινίων, ασθενοφόρων, υγειονομικών και εργαζομένων σε ΜΜΕ.

Κατά την πάγια τακτική τους, οι ισραηλινές δυνάμεις δεν επέτρεπαν στα ασθενοφόρα να προσεγγίσουν τους τραυματίες, υγειονομικοί δεν μπορούσαν να φτάσουν στα νοσοκομεία, ενώ Ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές άνοιγαν πυρ και στην περιοχή του Νοσοκομείου Khalil Suleiman.

Τα σχολεία της πόλης εκκενώθηκαν, ενώ παράλληλα με τα φονικά πυρά, ισραηλινές μπουλντόζες κατεδάφισαν το σπίτι μιας παλαιστινιακής οικογένειας χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς να δοθεί χρόνος να μαζέψουν τα υπάρχοντά τους, αναφέρει το πρακτορείο WAFA. Η γυναίκα του σπιτιού είπε ότι ο σύζυγός της βρίσκεται υπό ισραηλινή κράτηση εδώ και 6 μήνες και ο γιος τους σκοτώθηκε από ισραηλινή επίθεση στον καταυλισμό τον Μάρτη, ενώ στο σπίτι που κατεδαφίστηκε έμεναν συνολικά 10 μέλη της οικογένειας...

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατεδαφίζουν τακτικά σπίτια σε όλη την κατεχόμενη Δυτική Οχθη, σε μια μορφή «συλλογικής τιμωρίας», στο πλαίσιο των περιβόητων «αντιτρομοκρατικών» επιχειρήσεων. Φέτος, οι κατοχικές δυνάμεις κατεδάφισαν 454 παλαιστινιακές κατοικίες στη Δυτική Οχθη, εκτοπίζοντας 843 ανθρώπους, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζί με τις επιδρομές το Ισραήλ σφίγγει τον δολοφονικό αποκλεισμό της Γάζας (2024-02-29 00:00:00.0)
Αλλος ένας Παλαιστίνιος νεκρός από πυρά των κατοχικών δυνάμεων (2023-06-16 00:00:00.0)
Καλέσματα για αντίσταση απέναντι στη φονική βία της κατοχής (2023-02-14 00:00:00.0)
Οξύνονται τα «αντιτρομοκρατικά» κατοχικά μέτρα κατά του Παλαιστινιακού λαού (2023-01-31 00:00:00.0)
Εντείνεται η κατοχική βία (2022-10-18 00:00:00.0)
Οι Ισραηλινοί εντείνουν τις προκλήσεις βίας... (2001-08-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ