Τετάρτη 22 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με πιο δυνατό ΚΚΕ το μήνυμα του λαού θα φτάσει μέχρι τις Βρυξέλλες

Στην πλατεία της Εθνικής Αντίστασης στη Λευκάδα, υψώθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα για ακόμη μια φορά τα κόκκινα λάβαρα του ΚΚΕ, στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΟ του νησιού. Εκεί, μπροστά από το πεντοφάναρο, που η αστική τάξη της χώρας κρέμασε τα κεφάλια επτά ανταρτών του ΔΣΕ τον Ιούνιο του 1947 μετά τη μάχη της Πούντας, έδωσαν το «παρών» εκατοντάδες Λευκαδίτες κάθε ηλικίας. Εδωσαν υπόσχεση «με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό» να σπάσουν τα δεσμά της ΕΕ «για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών».

Κεντρική ομιλήτρια της συγκέντρωσης η Δήμητρα Σταματέλου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Σεμίνα Διγενή, βουλευτής του ΚΚΕ. Τη συγκέντρωση άνοιξε η Ευτυχία Καραβασίλη, Γραμματέας της ΤΕ Λευκάδας του ΚΚΕ, για να ζητήσει από τους παρευρισκόμενους να μη χαθεί στιγμή από τη μάχη για τη διακίνηση του ψηφοδελτίου, ώστε αυτό να μπει σε κάθε λαϊκό σπίτι.

Να μη δώσουμε συγχωροχάρτι σε αυτούς που βλέπουν τις ζωές μας ως κόστος

Η Σεμίνα Διγενή στον χαιρετισμό της κάλεσε τους Λευκαδίτες να δώσουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ, γιατί είναι ο μόνος πραγματικός αντίπαλος αυτής της κυβέρνησης, ενώ είναι και η μόνη ψήφος που φοβάται το σύστημα γιατί αμφισβητεί όλες τις στρατηγικές επιλογές του. Εκτενείς ήταν οι αναφορές της στα δεκάδες λαϊκά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Λευκαδίτες και φέρνουν τη σφραγίδα της αντιλαϊκής στρατηγικής της ΕΕ, που μοιράζει προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο και νέα βάρη στον λαό. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην απογείωση και την εντατικοποίηση της εργασίας ιδιαίτερα στον κλάδο του τουρισμού, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, όπου στη Λευκάδα ακόμη και αλυσίδες σούπερ μάρκετ είναι κάθε μέρα ανοιχτά όλη την τουριστική σεζόν, την υποχρηματοδότηση κρίσιμων λαϊκών υποδομών όπως στην ύδρευση και την αποχέτευση. Χαρακτηριστικά ανέφερε την απένταξη από το Ταμείο Ανάκαμψης του έργου υδροδότησης της Λευκάδας και των γειτονικών νομών από τις πηγές Αγ. Γεωργίου του Λούρου, την ίδια ώρα που επιδοτούνται αδρά με 130 εκατ. ευρώ οι δύο βιομηχανίες εμφιάλωσης στην Ηπειρο.


Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο λαός δεν πρέπει να δώσει συγχωροχάρτι σε αυτή την πολιτική που αντιμετωπίζει τη ζωή του ως κόστος και κάλεσε σε μαζική υπερψήφιση του Κόμματος, αφού ανάμεσα στα άλλα «στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ συμμετέχουν άνθρωποι της δουλειάς, του αγώνα, δοκιμασμένοι στη σύγκρουση, αγωνιστές της γνώσης και της μόρφωσης, των τεχνών, της επιστήμης και του πολιτισμού που εκφράζουν τις αξίες και τα ιδανικά της τάξης μας».

Κριτήριο ψήφου η ζωή μας

Δυνατό ΚΚΕ στις κάλπες και στους καθημερινούς αγώνες ζήτησε η Δήμητρα Σταματέλου στην ομιλία της, υπογραμμίζοντας ότι κάθε αντιλαϊκή απόφαση και κατεύθυνση της ΕΕ πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για τον λαό. Τα παραδείγματα δεκάδες, υποστήριξε, για να αναφερθεί ανάμεσα στα άλλα στην Οδηγία για το «ξεχείλωμα» του εργάσιμου χρόνου, που οι νόμοι Γεωργιάδη και Χατζηδάκη κάνουν πράξη με τα 13ωρα και τις 7 μέρες δουλειάς, μέχρι το πανάκριβο ρεύμα της πολιτικής της ΕΕ για τη δήθεν «πράσινη» μετάβαση και τα χρηματιστήρια Ενέργειας. Αντίστοιχα, ζήτησε κριτήριο ψήφου να γίνει η υγεία του λαού, υπογραμμίζοντας ότι για όλα αυτά που βασανίζουν καθημερινά ασθενείς και υγειονομικούς και κάνουν την Υγεία πανάκριβο εμπόρευμα, υπεύθυνη είναι η πολιτική της ΕΕ.

Στη συνέχεια, αφού υπογράμμισε ότι ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - Νέα Αριστερά και Ελληνική Λύση έχουν από κοινού ψηφίσει από το 50% έως το 90% των αποφάσεων της ΕΕ, αναφέρθηκε στο διακύβευμα των ευρωεκλογών, δηλαδή αν ο λαός θα δώσει «πράσινο» φως να συνεχιστεί η επίθεση στα δικαιώματά του ή αν θα βγάλει «κόκκινη» κάρτα ψηφίζοντας ΚΚΕ.

Αναφερόμενη στα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας που δεν χάνουν ευκαιρία να καλλιεργούν ψευδαισθήσεις και αυταπάτες για την «ευρωπαϊκή κανονικότητα» και το «κράτος δικαίου», υπενθύμισε ότι σε σύνολο 705 ευρωβουλευτών μόνο οι 2 ευρωβουλευτές του ΚΚΕ καταψήφισαν το κατάπτυστο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που αναγορεύει τα επιχειρηματικά λόμπι σε «ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας», αποκαλύπτοντας ότι η αστική «δημοκρατία» που διαφημίζουν είναι η δικτατορία των μονοπωλίων και των λόμπι της διαφθοράς.

«Σε ποιους λοιπόν αξίζει να δώσει περισσότερη δύναμη ο λαός;», αναρωτήθηκε, για να απευθύνει ιδιαίτερο κάλεσμα σε όσους ακόμη ταλαντεύονται, να σκεφτούν ότι «παρά τις επιφυλάξεις τους το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να ηγηθεί στον αγώνα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ