Τετάρτη 22 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΓΑΛΑΤΣΙ
Ο λαός να δώσει χαστούκι στην αντιλαϊκή «σταθερότητα» της εκμετάλλευσης και των πολέμων

«Οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές επαγγελματίες, οι νέες και οι νέοι των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, μπορούν να ψηφίσουν μαζικά, αντισυστημικά, στοχεύοντας κατευθείαν στο σύστημα της εκμετάλλευσης και στην Ευρωπαϊκή Ενωση της αδικίας, να ψηφίσουν το ΚΚΕ! Να κάνουν το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό και στην Ευρωβουλή και στους αγώνες. Να βγάλουν με την ψήφο τους στο ΚΚΕ όλη τη βουβή οργή και τη συσσωρευμένη αγανάκτηση που έχουν μέσα τους. Αυτή που τα επιτελεία τους ανησυχούν και τρέμουν μη μετατραπεί σε δύναμη ανυποχώρητης πάλης και ανατροπής. Γιατί δεν υπάρχει περιθώριο για αναμονή, για να χαθεί άλλος χρόνος», σημείωσε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Παπαδάκης, κατά τη διάρκεια της μαζικής - παρά τη βροχή - συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν στο Γαλάτσι οι Κομματικές Οργανώσεις της περιοχής.

Τόνισε πως «ήρθε η ώρα να κάνουμε ταμείο. Να ξανασκεφτούμε και να θυμηθούμε όλα όσα άκουγε ο λαός όλα αυτά τα χρόνια για την ΕΕ, αλλά και για να μάθουν και οι νεότεροι τι εξαπάτηση και κοροϊδία του επέβαλαν για πολλές δεκαετίες», τόνισε, επικεντρώνοντας στα όσα έφερε η λεγόμενη «πράσινη μετάβαση και η πράσινη στρατηγική της ΕΕ», τα «χρυσά κουτάλια» αλλά και «την Υγεία και την Παιδεία στο εξωτερικό και λέγανε να τους μοιάσουμε».


«Μας έλεγαν για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, το "απάνεμο λιμάνι" της ασφάλειας που εξασφαλίζουν οι "σύμμαχοί μας", οι ευρωατλαντικές συμμαχίες. Σήμερα βλέπουμε τη ΝΑΤΟική σύμμαχο Τουρκία να αμφισβητεί κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ. Να επιχειρεί γκριζάρισμα, αποστρατιωτικοποίηση, τη λεγόμενη "γαλάζια πατρίδα" και τη δήθεν λύση δύο κρατών στην Κύπρο, όλα τους να περιλαμβάνονται στο μενού των επικίνδυνων για τον λαό διευθετήσεων υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Βλέπουμε τη ΝΑΤΟική σύμμαχο Αλβανία με τις πλάτες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να πλειοδοτεί κι αυτή σε προκλήσεις, όσο και η εξίσου ΝΑΤΟική σύμμαχος Β. Μακεδονία», επεσήμανε.

Πρόσθεσε πως «πλέον αποκαλύπτεται η εξαπάτηση του λαού κι από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που ισχυριζόταν ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών επιλύονται οι διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες και ότι έρχεται η - μην ξεχνιόμαστε ΝΑΤΟική - σταθερότητα. Επιβεβαιώθηκε και με τις αναφορές της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας ότι αυτό που μόνο το ΚΚΕ επέμενε, ότι η απαράδεκτη ευρώΝΑΤΟική συμφωνία δεν φτιάχτηκε για να επιλυθούν οι διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά μόνο και μόνο για να μπει η Β. Μακεδονία στο ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση (και) στα Βαλκάνια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ με την καπιταλιστική Ρωσία και Κίνα. Να γιατί το ΝΑΤΟ και οι συμφωνίες του όχι μόνο δεν οδηγούν σε σταθερότητα κι ειρήνη, αλλά ακριβώς το αντίθετο, με τα Βαλκάνια να παραμένουν μια ενεργή πυριτιδαποθήκη, που δεν ξέρουμε πού και πότε θα εκραγεί με την τροφοδότηση του εθνικισμού και του αλυτρωτισμού στα Βαλκάνια. Ελεος με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που ο καθένας παριστάνουν κιόλας και τον δικαιωμένο από τις εξελίξεις!», σημείωσε.

Και τόνισε πως το πραγματικό διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι αν θα δώσει ο λαός και με την ψήφο του ένα ισχυρό χαστούκι στην αντιλαϊκή «σταθερότητα» της εκμετάλλευσης και των πολέμων. Κι αυτό μπορεί να το κάνει μόνο με πιο ισχυρό ΚΚΕ. «Να τελειώνει το παραμύθι του λεγόμενου Κράτους Δικαίου της ΕΕ. Η ίδια η ΕΕ δηλώνει ότι αυτό σημαίνει διασφάλιση της ενιαίας αγοράς και της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας. Το ίδιο δίλημμα ξαναμπαίνει παντού: Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», είπε.

Παρέμβαση έκανε επίσης ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Παναγιώτης Κατίκας. Στην ομιλία του στάθηκε κυρίως στο παραμύθι της «φιλολαϊκής» ΕΕ, που το έχουν πληρώσει ακριβά οι λαοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ