Τετάρτη 22 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να στείλουμε στο Ευρωκοινοβούλιο περισσότερους κομμουνιστές, φωνή των λαϊκών διεκδικήσεων

«Σ' αυτές τις εκλογές, με ψήφο στο ΚΚΕ μπορούμε να στείλουμε μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της ΕΕ, να στείλουμε στη σφηκοφωλιά του Ευρωκοινοβουλίου κομμουνιστές και αγωνιστές που θα είναι η φωνή των εργατικών και λαϊκών διεκδικήσεων», τόνισε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κατερίνα Γεράκη, στη μαζική προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο Ηράκλειο Αττικής η Κομματική Οργάνωση της περιοχής.

«Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ, που δεν έχει δεσμεύσεις από ομίλους και λόμπι, που αντιμετωπίζει την ΕΕ σαν αυτό που πραγματικά είναι, μια καπιταλιστική διακρατική συμμαχία σε βάρος των λαών, είναι γι' αυτόν τον λόγο εγγύηση ότι θα κατατεθεί σε όφελος των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος αγώνα, ψήφος ελπίδας και πίστης ότι μπορούμε να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ και του ιμπεριαλισμού συνολικά, να ζήσουμε σε έναν κόσμο καλύτερο, χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση και βάσανα. Σε έναν κόσμο που τα αποτελέσματα της ανθρώπινης εργασίας, ο παραγόμενος πλούτος θα ανήκει στους πραγματικούς ιδιοκτήτες του. Στον κόσμο του σοσιαλισμού», εξήγησε.

Η Κατερίνα Γεράκη αναφέρθηκε στην κοινή στάση όλων των αστικών κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο και ανέδειξε τη συμβολή του ΚΚΕ στην ανάπτυξη των εργατικών - λαϊκών αγώνων.

Ακόμη, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην υποκριτική «ανησυχία» για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και ανέδειξε τις αιτίες που στρώνουν το έδαφος για την εμφάνιση τέτοιων αντιδραστικών δυνάμεων: «Θέλουν να ορθώσουν εμπόδια στην επέλαση της ακροδεξιάς, όπως λέγεται. Σάρκα από τη σάρκα του συστήματος είναι, φασιστικές, ακροδεξιές, εθνικιστικές δυνάμεις, που υπηρετούν με πλήρη προσήλωση τους στόχους του κεφαλαίου. Μήπως, άραγε, δεν εντάχθηκε πολύ αρμονικά στην ευρωπαϊκή οικογένεια η ακροδεξιά κυβέρνηση Μελόνι της Ιταλίας; Μήπως οι ευρωσκεπτικιστική ατζέντα της Λεπέν στη Γαλλία ή του ναζιστικού AfD στη Γερμανία υπηρετούν ένα άλλο σύστημα, χωρίς την καπιταλιστική εκμετάλλευση; Μήπως οι εθνικιστικές κορόνες του Βελόπουλου της Ελληνικής Λύσης, που τώρα δέχεται και τη στήριξη των ορφανών του φασιστικού μορφώματος των Σπαρτιατών, αμφισβητούν την ευρωπαϊκή στρατηγική, τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ; Ποιος στην Ελλάδα στάθηκε απέναντι στο φασιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής; Μόνο το εργατικό και λαϊκό κίνημα, μέσα στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στις γειτονιές, απομόνωσε τους φασίστες, τα έβαλε πραγματικά με το δηλητηριώδες φίδι».


Η υποψήφια ευρωβουλευτής έθιξε και την εγκληματική πολιτική της ΕΕ στο ζήτημα της μετανάστευσης, τονίζοντας πως το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Ασυλο, που ψηφίστηκε πρόσφατα στο Ευρωκοινοβούλιο από σοσιαλδημοκρατικές, νεοφιλελεύθερες και ακροδεξιές κυβερνήσεις, αποτελεί «σύμφωνο - έκτρωμα, που ενταφιάζει τη Συνθήκη της Γενεύης για τους Πρόσφυγες, είναι στην πραγματικότητα συστατικό στοιχείο της ίδιας πολιτικής, της πολεμικής προετοιμασίας. Η ΕΕ και τα αστικά κράτη έχουν πλήρη επίγνωση των εξελίξεων και της αύξησης των κυμάτων ξεριζωμένων από τους πολέμους και την εξαθλίωση, και προετοιμάζονται. Με άγρια καταστολή, στρατόπεδα συγκέντρωσης στις πρώτες χώρες υποδοχής, όπως η Ελλάδα, ή και σε τρίτες χώρες - αποθήκες ψυχών, την ίδια ώρα που παζαρεύουν συμφωνίες σύγχρονου δουλεμπορίου για την εξασφάλιση φθηνού εργατικού δυναμικού στο όνομα αντιμετώπισης της έλλειψης εργατικών χεριών και του δημογραφικού».

Στη συγκέντρωση μίλησε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και δημοσιογράφος στην ΕΡΤ, Νίκος Αγγελίδης.

Αναφέρθηκε στην εξόφθαλμη σύμπλευση των αστικών κομμάτων στις ψηφοφορίες στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και στα αποτελέσματα της πολιτικής της ΕΕ, που οδηγεί σε φτώχεια και ανασφάλεια τους λαούς.

Δίνοντας τον τόνο για το επόμενο διάστημα μέχρι τις ευρωεκλογές, σημείωσε: «Παντού να μεταφέρουμε το μήνυμα και τις θέσεις του Κόμματός μας. Να βεβαιώνουμε όπου μεταφέρουμε το μήνυμα μάχης του ΚΚΕ, ότι ένα είναι το σίγουρο: Ψηφίζεις ΚΚΕ και αύριο ξέρεις τι σου βγαίνει. Πάμε λοιπόν δυνατά, πάμε μαχητικά! Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό. Για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση. Σπάμε τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών. Θα νικήσουμε!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ