Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολιτικές οι αιτίες του «λουκέτου»

Καταγγέλλει το κλείσιμο των δύο συνεταιριστικών σούπερ μάρκετ

«Το ξεπούλημα των συνεταιριστικών επιχειρήσεων, το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Ηλείας Ολυμπίας, η απόλυση των εργαζομένων σ' αυτά είναι το αναμενόμενο αποτέλεσμα της αντισυνεταιριστικής αγροτικής πολιτικής, κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης», τονίζει η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, με αφορμή το κλείσιμο των δύο σούπερ μάρκετ της Ενωσης στον Πύργο.

«Η προσπάθεια ξεπουλήματος των σούπερ μάρκετ της ΕΑΣ Ηλείας - Ολυμπίας είναι το πρώτο βήμα και εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στην αγροτική οικονομία που επιβάλλουν οι πολυεθνικές, μέσω της ΟΝΕ, της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, της ΕΕ, όπως ακριβώς έγινε πριν το ολοκληρωτικό ξεπούλημα των ΕΑΣ Θεσσαλονίκης, Τρικάλων, Σερρών», υπογραμμίζει η ΝΕ Ηλείας και τονίζει:«ΕΕ - κυβέρνηση - πλουτοκρατία με τις αναδιαρθρώσεις που επιβάλλουν στην αγροτική οικονομία έχουν ένα στόχο: την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολυεθνικών τροφίμων, των εμποροβιομηχάνων συσκευασίας, μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων. Για να το πετύχουν αυτό, βγάζουν από τη μέση τις συνεταιριστικές οργανώσεις και επιχειρήσεις για να ελέγχουν πλήρως την αγορά οι πολυεθνικές και να καθορίζουν μόνοι τους όπως θέλουν τις τιμές».

Η ΝΕ Ηλείας επισημαίνει πως με το ξεπούλημα των σούπερ μάρκετ προωθούν παράλληλα το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών συμβάσεων, καθώς και την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων. Προσθέτει πως δεν είναι τυχαίο ότι η ΕΑΣ πληρώνει τους εργαζόμενους σήμερα σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, σε αντίθεση με τις πολυεθνικές τροφίμων που πληρώνουν 70.000 δρχ. με σπαστά ωράρια, όπου επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ