Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΙΜΕΝΩΝ»
Η «εμπειρία» της ιδιωτικοποίησης!

Με πακτωλό χρημάτων προς την τσέπη του μεγάλου κεφαλαίου θα «συνοδευτεί» το έγκλημα της παράδοσης του πρώτου λιμανιού της χώρας στο τραπέζι των ιδιωτών! Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Χρ. Παπουτσής «ανοίγοντας», χτες το απόγευμα, τις πύλες της Διεθνούς Εκθεσης για την «κατασκευή, ανάπτυξη και διαχείριση λιμένων», σημείωσε με νόημα ότι «τώρα που είμαστε έτοιμοι για τον ανταγωνισμό», η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει «γενναίες χρηματοδοτήσεις από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης»!

Η δήλωση αυτή έρχεται να δώσει στο συντελούμενο έγκλημα δυσθεώρητες διαστάσεις για τους εξής λόγους: Η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί τα λιμάνια που αποτελούν τα σύνορα, τις πύλες της χώρας, τα παραδίδει με εσπευσμένες διαδικασίες και «κοψοχρονιάς» και από πάνω έρχεται τώρα να προικοδοτήσει τους επίδοξους «μνηστήρες». Τα όσα συντελούνται σε βάρος των λιμανιών, ο υπουργός στη συνέχεια της ομιλίας του δε δίστασε να τα χαρακτηρίσει ως «εκσυγχρονισμό και θεσμικές αλλαγές» που γίνονται «για την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος»! Σημείωσε ακόμα ότι στην εθνική λιμενική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση συμβάλλουν και οι θεσμικές αλλαγές που γίνονται με την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Στο βήμα διαδέχτηκε τον υπουργό ο δήμαρχος Πειραιά Χρ. Αγραπίδης, ο οποίος χαρακτήρισε ως «κλειδί» «για τις λαμπρές προοπτικές των λιμένων» τη «μερική ή ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση». Τους χαιρετισμούς θα ακολουθούσε συζήτηση όπου ανάμεσα στους ομιλητές βρισκόταν ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Λιμένων (ESPO) Πάτρικ Βερχόφεν, ο οποίος κλήθηκε για να μεταφέρει την εμπειρία του Οργανισμού από τις ιδιωτικοποιήσεις άλλων ευρωπαϊκών λιμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ