Πέμπτη 2 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Οι εργαζόμενοι να στηρίξουν τη δική τους φωνή, τη δική τους δύναμη

Περιοδεία του Λ. Νικολάου - Αλαβάνου στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνο, ευρωβουλευτή του Κόμματος και εκ νέου υποψήφιο, επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης το αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος». Κατά την περιοδεία, το κλιμάκιο συνομίλησε με εργαζόμενους στην επίγεια εξυπηρέτηση, στα εμπορικά και επισιτιστικά καταστήματα κ.α.

Υπόβαθρο της συζήτησης ήταν ζητήματα τα οποία τέθηκαν και από τους εργαζόμενους, όπως οι δυσχερείς όροι δουλειάς, η μεγάλη εντατικοποίηση, που θα διογκωθεί περαιτέρω το καλοκαίρι, οι μισθοί, που είναι χαμηλοί παρά τις «αυξήσεις - κοροϊδία», όπως σημειώθηκε χαρακτηριστικά.

Ο Λ. Νικολάου - Αλαβάνος ανέδειξε ότι πίσω από την ασφυκτική κατάσταση βρίσκονται Οδηγίες και Κατευθύνσεις τις ΕΕ, όπως για τη «διευθέτηση» του ωραρίου και τα 13ωρα, τη συνεχόμενη μέχρι και 9 μέρες δουλειά κ.ο.κ

Στάθηκε επίσης στην προωθούμενη από την ΕΕ πολιτική της «απελευθέρωσης», όπως στον κλάδο των Μεταφορών, όπου στη λογική «κόστους - οφέλους» πετσοκόβονται ακόμα και οι στοιχειώδει συνθήκες ασφαλείας για επιβάτες και εργαζόμενους.

Συμπλήρωσε δε ότι σε όλα τα παραπάνω συμφωνούν και τα έχουν στηρίξει από κοινού στο Ευρωκοινοβούλιο τα άλλα κόμματα.

Στο πλαίσιο της περιοδείας ο ευρωβουλευτής συνομίλησε και με εργαζόμενους από άλλες χώρες οι οποίοι προσλήφθηκαν πρόσφατα και τόνισε πως το ΚΚΕ θα είναι στο πλάι τους, προτάσσοντας όπως πάντα τον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων. Πρόσθεσε ότι μέσα από τα σωματεία μπορούν να διαφυλάξουν τα δικαιώματά τους.

Και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους του αεροδρομίου σε συμμετοχή στις απεργιακές πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις.

Υπογράμμισε τέλος την ανάγκη οι εργαζόμενοι «να καταδικάσουν με τον αγώνα τους αλλά και την ψήφο τους, στις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη, την πολιτική εκείνη που δημιουργεί τα τεράστια, πιεστικά προβλήματα για την εργατική τάξη. Τα κόμματα που στηρίζουν τις ευρωενωσιακές επιλογές, όπως είναι οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα 13ωρα, όπως είναι η εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας και της Ασφάλισης. Να στηρίξουν τη δύναμη που είναι δική τους δύναμη, το ΚΚΕ, που θα καταθέσει όλες του τις ανανεωμένες δυνάμεις για την ενίσχυση του αγώνα της εργατικής τάξης και του λαού μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ