Πέμπτη 2 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Διαμορφώνετε δικαστικό σύστημα για τα συμφέροντα των επενδυτών

Το νομοσχέδιο για τον «νέο Δικαστικό Χάρτη» εξυπηρετεί τους επενδυτές, όπως μαρτυρούν η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας και η ΕΕ, κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι διαμορφώνει το δικαστικό σύστημα, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα των επενδυτών. Ενδεικτικό του χαρακτήρα του νομοσχεδίου είναι ότι αντίθετοι είναι οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι και οι τοπικές κοινωνίες, ενώ το υποστηρίζουν οι μεγάλες δικηγορικές εταιρείες, ο ΣΕΒ, οι επενδυτές και τα funds που απαιτούν φτηνή εργατική δύναμη και όλο το σύστημα να λειτουργεί για να τους βοηθήσει.

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές και την επιστολική ψήφο, υπογράμμισε ότι οι εξελίξεις, το σκάνδαλο Ασημακοπούλου και τα δημοσιεύματα για τη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών δικαιώνουν το ΚΚΕ, που έλεγε ότι αυτός ο νόμος, μεταξύ άλλων, δεν εγγυάται το αδιάβλητο των εκλογών.

Ο Θ. Παφίλης, απευθυνόμενος στους Ελληνες του εξωτερικού και τους εργαζόμενους που θα είναι εκτός του τόπου κατοικίας τους, τους κάλεσε να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές και να ρίξουν ΚΚΕ. Το ζήτημα, είπε, «είναι να εκφραστεί η αντίθεση του λαού στην ΕΕ που υποστηρίζουν όλα τα άλλα κόμματα και γι' αυτό ο λαός έχει δύο επιλογές: `Η να ψηφίσει τα κόμματα που στηρίζουν τη βάρβαρη πραγματικότητα της ΕΕ ή το ΚΚΕ που την αντιπαλεύει». Αλλωστε, θύμισε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση, όλοι ψήφισαν την ΚΑΠ και τα λόμπι της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ