Τετάρτη 29 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Στάση εργασίας αύριο για τη ΣΣΕ και το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Τρίωρη στάση εργασίας (10 π.μ. - 1 μ.μ.) πραγματοποιούν αύριο, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα προβάλλοντας τα αιτήματά τους για την υπογραφή ΣΣΕ και τη διατήρηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, το οποίο κόπηκε τον Δεκέμβρη του 2023.

Την αλληλεγγύη του στον αγώνα τους εκφράζει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, τονίζοντας ότι είναι ένας αγώνας που «πρέπει να δίνουν όλοι οι εργαζόμενοι μαζί σαν μια γροθιά, αορίστου χρόνου και εργολαβικοί, για το κοινό τους μέλλον» και καλώντας στη συγκέντρωση που θα γίνει στη διάρκεια της στάσης, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37).

Το Συνδικάτο απαιτεί από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα όλων των εργαζομένων, αορίστου χρόνου και εργολαβικών, διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και τους σχεδιασμούς που υπηρετούν πολεμοκάπηλα σχέδια τα οποία πληρώνουν με το αίμα τους οι λαοί. «Είμαστε», σημειώνει, «ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης που δεν θέλει τα ΕΑΣ για την άμυνα της χώρας, αλλά για να εξυπηρετεί τα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ