Τετάρτη 29 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ
Πάγωσαν οι σχεδιασμοί της COSCO για το car terminal

Το πάγωμα των σχεδίων της για τη μετατροπή του μόλου της ΔΕΗ, στο Κερατσίνι, σε car terminal, ανακοίνωσε ο ΟΛΠ/COSCO μετά τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Ζώνη, του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας και του Σωματείου Κατεργασίας και Ναυπηγοξυλουργών, που απαιτούν να μη γίνει καμιά αλλαγή χρήσης στον μόλο της ΔΕΗ μέχρι να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.

Η ανακοίνωση για το πάγωμα των σχεδίων αυτών έγινε χτες και αφού είχε προηγηθεί, τη Δευτέρα, σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ/COSCO, στην οποία συμμετείχαν και τα σωματεία.

Υπενθυμίζεται ότι η αλλαγή χρήσης στόχο έχει την κατάργηση της ναυπηγοεπισκευαστικής χρήσης και τη μετατροπή του χώρου για τη διαμετακόμιση αυτοκινήτων, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας από τη ναυπηγοεπισκευή.

Τα σωματεία δίνουν εδώ και δεκαετίες πραγματική μάχη για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία, υπερασπιζόμενα τον χώρο δουλειάς τους και τη μη μετατροπή του από παραγωγικό χώρο σε αποθήκη αυτοκινήτων. Σημειώνουν ότι το πάγωμα των σχεδίων αποτελεί νίκη του αγώνα τους, καλούν ωστόσο σε ετοιμότητα και επιφυλακή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ