Πέμπτη 9 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η... βάση του... συγκεκριμένου

Επιστολή για το σε ποια βάση βλέπει τη σύμπραξη της αριστεράς μας έστειλε ο Μ. Γλέζος. Ανάμεσα στα άλλα γράφει ως βάση της κοινής συμπόρευσης τα εξής... συγκεκριμένα:

«Αγώνας εναντίον του πολέμου και υπέρ της ειρήνης, εναντίον της παγκοσμοκρατίας και υπέρ των δικαιωμάτων πολιτών, λαών, εθνών. Αγώνας εναντίον της καταπίεσης, της ανέχειας, της φτώχειας, της αμορφωσιάς, της ανεργίας, της έλλειψης ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης και υπέρ του δικαιώματος στη ζωή και στο ευ ζην. Αγώνας εναντίον της ετεροδιοίκησης και των καταναγκαστικών συνενώσεων και υπέρ της αυτοδιοίκησης, της διοικητικής αυτοτέλειας, της οικονομικής αυτοδυναμίας και της οικονομικής αυτοδιαχείρισης των ΟΤΑ και υπέρ των αιρετών οργάνων στις περιφέρειες».

Αυτά λοιπόν είναι τα συγκεκριμένα κατά τον Μ. Γλέζο. Μόνο που φαίνεται ότι δεν παρακολουθεί καλά τις θέσεις όχι μόνο των κομμάτων της αριστεράς, αλλά και των κομμάτων όλου του πολιτικού φάσματος, μηδέ εξαιρουμένων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, αλλά και άλλων κεντροδεξιών, κεντροαριστερών, ακροδεξιών, χριστιανικών κλπ. σχηματισμών. Γιατί τα συγκεκριμένα... αριστερής κατεύθυνσης του Μ. Γλέζου τα έχουν στις διακηρύξεις τους σχεδόν 100% όλοι οι παραπάνω! Αρα, δικαιούμαστε τουλάχιστον να έχουμε την άποψη ότι τα συγκεκριμένα δεν είναι καθόλου συγκεκριμένα ή αλλιώς θα πάμε στη λογική του ότι «κάποιο λάκκο έχει η φάβα», πράγμα που δεν το θέλουμε... Ετσι κι αλλιώς πάντως, χρόνια πολλά!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ