Πέμπτη 9 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ποιο PKK;

Επιβεβαίωσε, έμμεσα, την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εκδίδει στην Τουρκία τα στελέχη του PKK ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών

Δεν είδε και δεν άκουσε ποτέ τίποτε για την ύπαρξη και τις δραστηριότητες του PKK στην Ελλάδα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Καθώς φαίνεται, από τη στιγμή που αυτή η οργάνωση χαρακτηρίστηκε από το Διεθνές Διευθυντήριο τρομοκρατική, η Αθήνα θέλει να ξεχάσει το παρελθόν, που σφραγίστηκε με την αποτυχημένη, είναι η αλήθεια, συνεργασία των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών με το ΡΚΚ, για τη φυγάδευση του Α. Οτσαλάν.

Οταν χτες ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ για το αν από τώρα και στο εξής θα ικανοποιούνται τα τουρκικά αιτήματα για απελάσεις Κούρδων μελών του ΡΚΚ που βρίσκονται στην Ελλάδα, είπε:

«Κατ' αρχήν είναι γνωστό ότι, με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών, απόφαση η οποία ελήφθη με τη γραπτή διαδικασία, όπως είναι γνωστή η διαδικασία αυτή στο πλαίσιο της ΕΕ, συμπεριελήφθη στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων το ΡΚΚ».

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι «είναι λάθος ότι το PKK έχει γραφεία στην Ελλάδα. Γιατί το ΡΚΚ πάντα χαρακτηριζόταν από την Ελληνική Κυβέρνηση ως μια παράνομη οργάνωση και ουδέποτε επετράπη να έχει γραφεία στην Ελλάδα. Δεν υπήρχαν ποτέ στην Ελλάδα γραφεία, σε αντίθεση με άλλες χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων Ολλανδία και Βέλγιο. Στην Ελλάδα δεν υπήρξαν ποτέ γραφεία και αυτό θέλω να το προσέξετε ιδιαίτερα».

Οταν ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ ρωτήθηκε αν με βάση την υπογραφείσα διμερή συμφωνία Ελλάδος - Τουρκίας, για τα θέματα ασφάλειας η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να εκδώσει ανθρώπους που μπορεί να υποδείξει η Τουρκία ως στελέχη του PKK, είπε:

«Στη συμφωνία που έχει υπογραφεί και έχει τεθεί σε λειτουργία, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για σεβασμό των διεθνών συνθηκών, που αναφέρονται στα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα που προστατεύουν τους μετανάστες και τους πολιτικούς πρόσφυγες στη χώρα μας. Κατά συνέπεια, καμία συνεργασία δεν μπορεί να υλοποιείται αποτελεσματικά, χωρίς το σεβασμό ή με υπονόμευση των δεσμεύσεων της ίδιας της συμφωνίας. Υπάρχει όλο το πλαίσιο ασφαλείας, για προστασία εκείνων των ξένων που βρίσκονται στην Ελλάδα, επίσημα, ως πολιτικοί πρόσφυγες, χαρακτηρισμός, ο οποίος, μπορώ να σας πω, ειδικότερα, δε δίνεται από την Εληνική Κυβέρνηση, δίνεται από τον ΟΗΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ