Τετάρτη 5 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Μεγάλη η άνοδος σε ψήφους και ποσοστά μπροστά στα Συνέδρια των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Πρώτη δύναμη μέχρι τώρα σε Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πρώτη και στις ΕΛΜΕ της Αττικής

RIZOSPASTIS

Τις μεγάλες δυνατότητες ενίσχυσης του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και στους χώρους της Εκπαίδευσης αποτυπώνουν τα αποτελέσματα αρχαιρεσιών σε σωματεία εκπαιδευτικών που είναι σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο.

Μπροστά στα Συνέδρια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ καταγράφεται η ενίσχυση των δυνάμεων της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ), η οποία σημειώνει μεγάλη αύξηση σε ψήφους, ποσοστά και αντιπροσώπους που εκλέγει.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, με συγκέντρωση αποτελεσμάτων σε περισσότερους από τους μισούς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) (πρόκειται για 70 από τους 133 Συλλόγους) η ΑΣΕ είναι πρώτη δύναμη με 8.495 ψήφους και ποσοστό 29,57%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από όλες τις άλλες δυνάμεις, που εμφανίζουν είτε σταθερότητα είτε πτωτική τάση. Ετσι, η ΑΣΕ πήρε 1.839 ψήφους παραπάνω απ' ό,τι στις προηγούμενες εκλογές στους 70 ΣΕΠΕ που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία και αυτοί συνιστούν μια αύξηση ποσοστού κατά 4,87%. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι έχει μεγαλώσει η απόσταση ανάμεσα στην ΑΣΕ και στη δεύτερη δύναμη που είναι η ΔΑΚΕ και καταγράφει ποσοστό 16,49%.

Τα παραπάνω συγκεντρωτικά αποτελέσματα επιβεβαιώνονται και από μεγάλες επιτυχίες της ΑΣΕ σε πρωτοβάθμια σωματεία. Μερικά χαρακτηριστικά τέτοια παραδείγματα είναι:

Στον ΣΕΠΕ «Σωκράτης» ψήφισαν 878, η ΑΣΕ έλαβε 750 ψήφους (από 700 που είχε λάβει το 2022 στην αντίστοιχη εκλογική διαδικασία) εκλέγοντας έναν επιπλέον αντιπρόσωπο.

Στον ΣΕΠΕ «Παρθενώνας» στις εκλογές συμμετείχαν 299 εκπαιδευτικοί, η ΑΣΕ έλαβε 161 ψήφους.

Στον ΣΕΠΕ «Θουκυδίδης» ψήφισαν 387 εκπαιδευτικοί, η ΑΣΕ έλαβε 153 ψήφους.

Στον ΣΕΠΕ «Πλουμπίδης» ψήφισαν 499, η ΑΣΕ έλαβε 368 ψήφους, εκλέγοντας έναν επιπλέον αντιπρόσωπο.

Στον ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη» ψήφισαν 492 εκπαιδευτικοί (από 415 το 2022) και η ΑΣΕ έλαβε 381 ψήφους, εκλέγοντας έναν επιπλέον αντιπρόσωπο.

Στον ΣΕΠΕ Ημαθίας ψήφισαν 528 εκπαιδευτικοί (από 491 το 2022) και η ΑΣΕ έλαβε 190 ψήφους (από 108 το 2022) και ποσοστό 36,61%.

Πρώτη δύναμη στις ΕΛΜΕ της Αττικής

Η ΑΣΕ μάλιστα καταγράφεται πρώτη δύναμη στην Αττική στα σωματεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ποσοστό 27,2%, από 21,1% που είχε στις προηγούμενες εκλογές και καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο (6,1%) από τις υπόλοιπες δυνάμεις.

Αντίστοιχα, σε ένα σύνολο 77 ΕΛΜΕ που έχουν ολοκληρώσει μέχρι τώρα τις εκλογές τους, η ΑΣΕ έχει ανέβει στη δεύτερη θέση από τρίτη που ήταν στις προηγούμενες εκλογές και καταγράφει ποσοστό 22,6% (από 19% που είχε), σημειώνοντας και πάλι τη μεγαλύτερη άνοδο σε ψήφους και ποσοστά από όλες τις άλλες δυνάμεις (πήρε 904 επιπλέον ψήφους και αύξησε το ποσοστό της κατά 3,5%).

Η σημαντική άνοδος των δυνάμεων της ΑΣΕ αποτελεί συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και διεργασιών μέσα και έξω από τα σχολεία, συνολικά στον χώρο της Εκπαίδευσης. Αποτελεί την έκφραση της αναγνώρισης ότι οι συνδικαλιστές που είναι εκλεγμένοι με την ΑΣΕ και συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ είναι μπροστά στον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, στις επιταγές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Αλλωστε, δεν είναι τυχαία και η αύξηση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στα ψηφοδέλτια της ΑΣΕ, στη μάχη για την εκλογή αντιπροσώπων για τα συνέδρια.

Οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της ΑΣΕ, μαζί με τους εκπαιδευτικούς μέσα στα σχολεία, δίνουν όλες τους τις δυνάμεις με πείσμα, μαχητικότητα και αισιοδοξία, έτσι ώστε να πέσουν όλο και περισσότερα ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο στις κάλπες!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ