Τετάρτη 5 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Ανακλήθηκε εκδικητική απόλυση ύστερα από αγωνιστικές παρεμβάσεις

Την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενου, που στοχοποιήθηκε από την εργοδοσία της εταιρείας «Σακοράφας ΑΕ» για τη συνδικαλιστική του δράση, πέτυχε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής. Το Σωματείο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή «στο πόδι» με ανακοινώσεις, παρεμβάσεις και εξορμήσεις στον χώρο δουλειάς, με καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, προκειμένου να παρθεί πίσω η εκδικητική απόλυση και να επιστρέψει ο εργαζόμενος στη θέση του.

«Η αιτιολογία που πρόβαλε η εταιρεία για "παράπονα πελατών" δεν έπεισε κανέναν και η εργοδοσία υποχρεώθηκε σε ανάκληση της απόλυσης γιατί ακριβώς ήταν εκδικητική και για συνδικαλιστικούς λόγους», σημειώνει. «Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συνάδελφος συμμετείχε σε όλες τις απεργίες του προηγούμενου διαστήματος και η ανακοίνωση της απόλυσής του ήρθε λίγες μέρες μετά από τις επιτυχημένες απεργίες στις 17 Απρίλη και 1 Μάη, μπροστά στις οποίες ο συνάδελφός μας ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση», τονίζει.

Το Σωματείο χαιρετίζει την αλληλεγγύη που έδειξαν, με ανακοινώσεις και συμμετοχή στις δράσεις του, μια σειρά από συνδικάτα και φορείς, καθώς και οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Δυτικής Αττικής. «Δεν θα επιτρέψουμε η τρομοκρατία της εργοδοσίας να περάσει σε κανένα εργοστάσιο, σε καμία αποθήκη, σε κανένα σούπερ μάρκετ, πουθενά! Ολοι σαν μια γροθιά διεκδικούμε, παλεύουμε οργανωμένα και νικάμε», καταλήγει το Σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ