Τετάρτη 5 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΓΝΑ «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»
Υπερδιπλασιασμό σε ψήφους και ποσοστά κατέγραψε η ΕΣΑΚ

Σημαντική άνοδο με υπερδιπλασιασμό σε ψήφους και ποσοστά κατέγραψαν οι δυνάμεις της ΕΣΑΚ στις εκλογές για το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς».

Η ΕΣΑΚ έλαβε 172 ψήφους και 2 έδρες, από 82 ψήφους και 0 έδρες το 2022.

Η ΔΑΚΕ έλαβε 541 ψήφους και 5 έδρες (από 522 ψήφους και 6 έδρες το 2022). Η «Ενωτική Κίνηση» (ΠΑΣΚΕ, «Οραμα», «Συνάδελφοι στ' αλήθεια») έλαβε 314 ψήφους και 3 έδρες (από 4 έδρες σε σύνολο), η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία για την ανατροπή» έλαβε 272 ψήφους και 3 έδρες (από 230 ψήφους και 3 έδρες) και η «Ταξική Πορεία» 32 ψήφους, από 37 ψήφους το 2022.

Για την ΠΟΕΔΗΝ, η ΕΣΑΚ έλαβε 120 ψήφους από 48, εκλέγοντας 3 αντιπροσώπους, από 1.

Η ΕΣΑΚ στο «Γεννηματάς» χαιρετίζει τους δεκάδες συναδέλφους που με την ψήφο τους εμπιστεύτηκαν την παράταξη, σημειώνοντας πως η σημαντική ενίσχυσή της «με υπερδιπλασιασμό σε ψήφους και ποσοστά είναι ένα μήνυμα των εργαζομένων, ελπίδας και αγωνιστικής ανάτασης, κόντρα στο πείσμα όλων αυτών που τους θέλουν στην άκρη, χειροκροτητές και μακριά από κάθε διεκδίκηση και αγώνα κόντρα σε κάθε πρόκληση, παλιά και νέα, που ορθώνεται μπροστά μας».

«Αποδεικνύει έμπρακτα ότι οι εργαζόμενοι δεν μασάνε απέναντι σε διοικήσεις και παρατάξεις που προσπαθούν να "ξεπλύνουν" το καθημερινό έγκλημα που βιώνουμε σε κάθε γενική εφημερία στον χώρο του νοσοκομείου μας, τη βαριά υποστελέχωση των τμημάτων, τα 16ωρα του νοσηλευτικού προσωπικού που φέρνουν φαρδιά - πλατιά την υπογραφή τομεαρχών, την έλλειψη εκπαίδευσης στους ειδικευόμενους που καταλήγουν να κάνουν λάντζα και να μετράνε 30 και βάλε ώρες συνεχούς παρουσίας στον χώρο δουλειάς, τα αμέτρητα χρωστούμενα ρεπό», προσθέτει.

«Από σήμερα, από καλύτερη θέση, πιο δυνατοί, με νέα πνοή, με πείσμα και αντοχή, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων, καταδεικνύοντας τον ένοχο, τις συνεχείς πολιτικές εξαθλίωσης που επιβάλλονται από παλιές και νέες κυβερνήσεις, τώρα της ΝΔ, πριν των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, νωρίτερα ακόμη του ΠΑΣΟΚ, αντιτάσσοντας την πάλη μας για ένα σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, στην υπηρεσία των αναγκών του λαού», επισημαίνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ