Τετάρτη 5 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, έξω οι ιδιώτες από τα νοσοκομεία

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες στο υπουργείο Υγείας σωματεία εργαζομένων από δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά, με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη των δημόσιων μονάδων Υγείας, αντιδρώντας στην ανάθεση των παραπάνω υπηρεσιών σε ιδιωτικές εργολαβικές εταιρείες και στις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για να μετατραπούν οι συμβάσεις όλων των συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες Υγείας σε αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα, ενώ κατήγγειλαν ότι η ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας, φύλαξης, σίτισης αλλά και διοικητικών και τεχνικών υπηρεσιών σε ιδιωτικές εργολαβικές εταιρείες και οι απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στοιχίζουν πολλαπλάσια στους ήδη ανεπαρκέστατους προϋπολογισμούς των δημόσιων μονάδων Υγείας από την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της σίτισης στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, όπου η απόλυση 30 συμβασιούχων εργαζομένων που η ετήσια μισθοδοσία τους έφτανε στα 376.000 ευρώ συνοδεύτηκε με αρχική ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία με ετήσιο κόστος 528.000 ευρώ και ακολούθησε η ανάθεση της σίτισης με μηνιαίες συμβάσεις σε άλλες εταιρείες και μηνιαίο κόστος 59.000 ευρώ (ετήσιο κόστος 708.000) για λιγότερους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία έχει φτάσει στο απροχώρητο και τα σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία της Αττικής συντονίζουν τα βήματά τους, οργανώνοντας τις επόμενες μέρες Γενικές Συνελεύσεις προκειμένου να οργανωθεί η μαζική και μαχητική συμμετοχή στις επόμενες αγωνιστικές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις, ενώ προσανατολίζονται σε μέρα κοινής δράσης. Την Πέμπτη 27 Ιούνη διαδηλώνουν για την ένταξή τους στα ΒΑΕ, την αύξηση μισθών, ωρομισθίου κ.λπ. με συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ