Τετάρτη 5 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Ταβάνια πέφτουν, επικίνδυνα λύματα διαρρέουν, ελλείψεις προσωπικού στο «κόκκινο»

Την ανάγκη για άμεση πραγματοποίηση των απαιτούμενων εργασιών αποκατάστασης τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, με αφορμή το πρόσφατο σοβαρό περιστατικό με την κατάρρευση τμήματος της οροφής στη Γραμματεία του 2ου Κέντρου Υγείας Ελευσίνας.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 20 Μάη στη Γραμματεία του 2ου ΚΥ Ελευσίνας έπεσε μεγάλο τμήμα της οροφής πάνω σε γραφείο εργαζόμενης. Ο τραυματισμός της αποφεύχθηκε μόνο και μόνο επειδή η εργαζόμενη αντιλήφθηκε θόρυβο στην οροφή και απομακρύνθηκε, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό που έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες αντίστοιχα σε δημόσια κτίρια, τα οποία παραμένουν ασυντήρητα και με σοβαρά προβλήματα στις υποδομές και εγκαταστάσεις τους, δημιουργώντας πολλαπλούς κινδύνους.

Αναδεικνύεται ταυτόχρονα για άλλη μια φορά το σοβαρότατο πρόβλημα με τις ακατάλληλες υποδομές στο κτίριο όπου στεγάζονται το 1ο και το 2ο ΚΥ Ελευσίνας: Συνεχίζεται η διαρροή επικίνδυνων λυμάτων από τον βόθρο, που σε συνδυασμό με τη συγκέντρωση υδάτων κάτω από το κτίριο δημιουργούν προβλήματα στους χώρους του Ακτινολογικού Εργαστηρίου, της Γραμματείας και του Τμήματος Βραχείας Νοσηλείας.

Πάρα τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Σωματείου προς τα αρμόδια υπουργεία, τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και τον δήμο Ελευσίνας, και τις έντονες διαμαρτυρίες εργαζομένων και κατοίκων, εξακολουθούν να μην έχουν γίνει τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, με αποτέλεσμα με την πρώτη έντονη βροχή να πλημμυρίζουν οι δρόμοι της περιοχής Καλυμπάκι, προκαλώντας σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία των ΚΥ Ελευσίνας και στη ζωή εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής.

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η δραματική υποβάθμιση των ΚΥ Ελευσίνας, καθώς παραμένουν κενές 7 οργανικές θέσεις παθολόγων και γενικών γιατρών, ενώ δεν υπάρχει κανένας καρδιολόγος, ορθοπεδικός, χειρουργός, οφθαλμίατρος, ενδοκρινολόγος, γυναικολόγος, ψυχίατρος, πνευμονολόγος, δερματολόγος, ακτινολόγος και γιατρός Εργασίας. Κενές είναι και οι 6 οργανικές θέσεις παιδιάτρων, ενώ στον Σταθμό Μάνας και Παιδιού υπάρχει μόνο μία παιδίατρος, που ασχολείται μόνο με τους εμβολιασμούς παιδιών. Εξίσου μεγάλα είναι τα κενά σε νοσηλευτές και άλλες ειδικότητες.

Την αθλιότητα που επικρατεί στην ΠΦΥ, παρά τις κυβερνητικές κορόνες περί «αναβάθμισης των ΚΥ», αποκαλύπτει το Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, αναδεικνύοντας «τα αποτελέσματα της πολιτικής κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ενωσης, που αντιμετωπίζει τα έργα προστασίας της ανθρώπινης ζωής, όπως έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης, ακόμα και εργασίες συντήρησης κτιρίων όπου στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες, ως "περιττό κόστος" ενώ χρηματοδοτεί με δισ. ευρώ επιχειρηματικούς ομίλους για την ενίσχυση της κερδοφορίας τους».

Το Σωματείο απαιτεί να γίνουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης και να ενισχυθούν τα ΚΥ με επείγουσες προσλήψεις προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ