Πέμπτη 6 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ
Εντείνει τη στρατιωτική της παρουσία στην Αφρική η Ρωσία

Επιπρόσθετες στρατιωτικές προμήθειες και εκπαιδευτές στην Μπουρκίνα Φάσο στέλνει η Ρωσία, στο πλαίσιο της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Σε δηλώσεις που έκανε χτες από την Ουαγκαντούγκου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξήγησε ότι κατά τις διμερείς διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση του Προέδρου Ιμπραχίμ Τραορέ καταβάλλονται προσπάθειες στενής συνεργασίας «σε όλους τους τομείς», μεταξύ τους στον στρατιωτικό και στον στρατιωτικο-τεχνολογικό. Επιβεβαίωσε δε ότι στην Μπουρκίνα Φάσο εργάζονται «Ρώσοι εκπαιδευτές, και ο αριθμός τους θα αυξηθεί».

Διαβεβαίωσε επίσης ότι «χάρη σε αυτήν τη συνεργασία, οι εναπομείναντες θύλακες τρομοκρατίας στο έδαφος της Μπουρκίνα Φάσο θα καταστραφούν».

Στις αρχές της βδομάδας ο Λαβρόφ ξεκίνησε περιοδεία σε χώρες της Αφρικής, πρώτα στη Γουινέα και εν συνεχεία στο Κονγκό (Μπραζαβίλ).

Νωρίτερα χτες το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι ο ρωσικός κολοσσός αλουμινίου «Rusal», που έχει αναπτύξει δραστηριότητες στη Γουινέα, διαπραγματεύεται και με την κυβέρνηση της Σιέρα Λεόνε την παραχώρηση άδειας εξόρυξης βωξίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ