Πέμπτη 6 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Κοινή η αντιμεταναστευτική πολιτική Μπάιντεν και Τραμπ

Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει ψηφοφόρους που είναι δυσαρεστημένοι με τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησής του, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, έκλεισε τα σύνορα με το Μεξικό λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.

Με την απόφαση αυτή και το σχετικό διάταγμα ο τάχα «προοδευτικός» Αμερικανός Πρόεδρος δεν έχει να ...ζηλέψει τίποτα από την αντιμεταναστευτική πολιτική του Τραμπ. Ετσι στερεί από τους μετανάστες το δικαίωμα ασύλου όταν εισέρχονται στα σύνορα με το Μεξικό πάνω από 2.500 άτομα ημερησίως επί 7 διαδοχικές μέρες. Παράλληλα επιταχύνονται οι απελάσεις παράτυπων μεταναστών προς το Μεξικό. Αλλαγή της τακτικής αυτής προβλέπεται να γίνει με τη μείωση της ημερήσιας ροής μεταναστών στους 1.500 ανά μέρα.

Ο Μπάιντεν, ανακοινώνοντας την εφαρμογή των μέτρων, πρόσθεσε ότι λαμβάνονται «για να ανακτηθεί ο έλεγχος» στα σύνορα με το Μεξικό, καθώς καταγράφεται ρεκόρ συλλήψεων μεταναστών από την Κεντρική και τη Λατινική Αμερική.

Το διάταγμα Μπάιντεν προκάλεσε τις δηκτικές αντιδράσεις Ρεπουμπλικάνων, με πρώτο τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον, ο οποίος σχολίασε ότι πρόκειται για στάχτη στα μάτια και για πολιτικό «τέχνασμα» του Προέδρου Μπάιντεν με προεκλογική σκοπιμότητα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά του, υποβάθμισε το διάταγμα, λέγοντας ότι το υπέγραψε ο αντίπαλός του για δημιουργία εντυπώσεων καθώς «ξέρει πως έχουμε ντιμπέιτ σε 3 εβδομάδες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ