Πέμπτη 6 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
«Τηλεμαχία» στο φόντο της κοινής στρατηγικής

Οι προεκλογικές ενδοαστικές κόντρες ανάμεσα στον Συντηρητικό πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ, και τον σοσιαλδημοκράτη αρχηγό των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, καταγράφηκαν το βράδυ της Τρίτης στην πρώτη τηλεμαχία διάρκειας 70 λεπτών. Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν «πυρά» σε βασικά θέματα πολιτικής, όπως για την ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη, την ιδιωτική Εκπαίδευση, τη μετανάστευση και τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις δεν μπορεί να κρυφτεί η κοινή στρατηγική διαχείρισης της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που βιώνουν οι εργαζόμενοι.

Ο Σούνακ υποστήριξε ότι εάν οι ψηφοφόροι προτιμήσουν τον αντίπαλό του, τότε οι οικογένειες εργαζομένων θα πληρώσουν τον χρόνο 2.000 στερλίνες επιπλέον.

Ο Στάρμερ, από την πλευρά του, φόρεσε τη «φιλεργατική» μάσκα λέγοντας ότι το κράτος θα πρέπει να προσφέρει «ευκαιρίες κοινωνικής ανόδου» μέσω της Παιδείας, της εργασίας κ.ά.

Η πρώτη δημοσκόπηση της YouGov έδειξε οριακά νικητή τον πρωθυπουργό με 51%-49%. Ακολούθησε η μέτρηση της εταιρείας «Savanta» που κατέγραψε το 44% των τηλεθεατών να θεωρεί πως νικητής της τηλεμαχίας ήταν ο Στάρμερ, έναντι 33% των τηλεθεατών που θεώρησε «καλύτερο» τον Σούνακ.

Οι βουλευτικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα διεξαχθούν στις 4 Ιούλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ