Πέμπτη 6 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΜΕΞΙΚΟΥ
Συνεχίζουμε την πάλη για τον σοσιαλισμό

Σε ανακοίνωσή του για το αποτέλεσμα των προεδρικών, βουλευτικών και τοπικών εκλογών που έγιναν την Κυριακή 2 Ιούνη το ΚΚ Μεξικού σημειώνει ότι η νίκη της σοσιαλδημοκράτισσας Κλαούντια Σέινμπαουμ, εκλεκτής του απερχόμενου Προέδρου, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, με ποσοστό 59,35%, ήταν το αποτέλεσμα της χειραγώγησης λαϊκών στρωμάτων από τη χρήση κοινωνικών προγραμμάτων για την ακραία φτώχεια, της δημαγωγίας των δύο μεγάλων αστικών μπλοκ και των υποψηφίων τους Σέινμπαουμ και Ξ. Γκάλβες (πήρε 27,9%), των βρώμικων εκστρατειών, του πακτωλού χρημάτων από επιχειρηματικές ομάδες ή το οργανωμένο έγκλημα, των προνομίων από το Εθνικό Εκλογικό Ινστιτούτο.

Σημειώνει ακόμα: «Η διοίκηση του Ομπραδόρ, που πλησιάζει στο επίσημο τέλος της, πέτυχε, μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες κοινωνικής αστάθειας και όξυνσης της ταξικής πάλης λόγω των πολιτικών σοκ των ιδιωτικοποιήσεων, μια κοινωνική ειρήνη που επέτρεπε μια ταχεία φάση καπιταλιστικής επέκτασης (...) Τα μονοπώλια διπλασίασαν τα κέρδη τους, πρώτα αυξάνοντας το ποσοστό εξαγωγής υπεραξίας, υποτιμώντας την εργατική δύναμη, μέσω της επιβολής αντιλαϊκών, αντιμεταναστευτικών πολιτικών. (...) Δεν αντέστρεψε καμία από τις ιδιωτικοποιήσεις και τα μονοπώλια που επωφελήθηκαν από αυτές τη δεκαετία του '90 ήταν σύμμαχοί του αυτήν την εξαετή θητεία».

Υπογραμμίζει στη συνέχεια: «Γνωρίζουμε την ανάγκη ενίσχυσης των πολιτικών και οργανωτικών δεσμών με εργάτες, εργαζόμενες γυναίκες, νέους και φοιτητές, μετανάστες, με αυτόχθονες πληθυσμούς, με ανεξάρτητες ταξικές οργανώσεις, προκειμένου να αναπτυχθεί η πάλη με τη σοσιαλδημοκρατία.

Προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν η προεκλογική εκστρατεία του ΚΚ Μεξικού και ήταν ένα βήμα προς τα εμπρός που μας επέτρεψε να επικοινωνήσουμε με χιλιάδες εργάτες, σχεδόν 234.000, με μια ταξική προγραμματική πλατφόρμα, για μια νέα εξουσία και μια νέα οικονομία, βασισμένη στην κοινωνική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής. Η ψήφος υπέρ του Μάρκο Βινίσιο Ντάβιλα, του κομμουνιστή υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας (ως μη εγγεγραμμένη υποψηφιότητα), και των άλλων κομμουνιστών υποψηφίων, ψηφοδελτίων που αποτελούνται από χιλιάδες εργάτες που έχουν επιλέξει να αγωνιστούν, παρ' όλες τις νομικές και εξωνομικές δυσκολίες, είναι ένα κίνητρο. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, οι ψήφοι στις μη εγγεγραμμένες υποψηφιότητες είναι πάνω από 85.000 ενώ έχουμε επίσης στοιχεία ότι πολλές από τις ψήφους για τις υποψηφιότητές μας καταγράφηκαν ως άκυρες. Καλούμε όσους αποφάσισαν να ψηφίσουν κομμουνιστές να κάνουν ένα βήμα μπροστά και όλοι μαζί να παλέψουμε καθημερινά μέχρι να αλλάξουν όλα όσα πρέπει να αλλάξουν, να αγωνιστούμε για τον νέο κόσμο του σοσιαλισμού - κομμουνισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ