Παρασκευή 7 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Επίσκεψη τεσσάρων ρωσικών πολεμικών πλοίων

Επίσκεψη στην Κούβα από 12 - 17 Ιούνη θα πραγματοποιήσει ομάδα πλοίων του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας. Οπως σημειώνεται σε επίσημη χτεσινή ανακοίνωση του κουβανικού υπουργείου Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων, πρόκειται να ελλιμενιστούν στο λιμάνι της Αβάνας η φρεγάτα «GORSHKOV», το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «KAZAN», το πετρελαιοφόρο «PASHIN» και το ρυμουλκό διάσωσης «NIKOLAI CHIKER».

Η επίσκεψη αυτή, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «αντιστοιχεί στις ιστορικές φιλικές σχέσεις μεταξύ της Κούβας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τηρεί αυστηρά τους διεθνείς κανονισμούς των οποίων η Κούβα είναι Κράτος Μέρος. Κανένα από τα πλοία δεν φέρει πυρηνικά όπλα, επομένως η στάση τους στη χώρα μας δεν αποτελεί απειλή για την περιοχή».

Και προστίθεται ότι από τους Ρώσους ναυτικούς θα πραγματοποιηθούν εθιμοτυπικές επισκέψεις και επισκέψεις σε τόπους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Την προηγούμενη, Αμερικανός αξιωματούχος δήλωνε ότι η Ρωσία «σχεδιάζει να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή της Καραϊβικής, συμπεριλαμβανομένων των συμμάχων της Κούβας και Βενεζουέλας, για να πραγματοποιήσουν ναυτικά γυμνάσια» και ότι παρόλο που η αναμενόμενη άφιξη δεν θεωρείται απειλή, «το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα παρακολουθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ