Σάββατο 8 Ιούνη 2024 - Κυριακή 9 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κάτω τα χέρια απ' την Κούβα!

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης καταδικάζει, με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να συμπεριλάβει, για άλλη μια φορά, την Κούβα στην περίφημη λίστα των «κρατών - χορηγών τρομοκρατίας» που συντάσσει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Πρόκειται για πράξη θρασύτατη και προκλητική, δεδομένου ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ είναι αυτές που, εδώ και πολλές δεκαετίες, αποτελούν τον μεγάλο αρχιτρομοκράτη των λαών, με ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, πολέμους και πραξικοπήματα σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η Κούβα και ευρύτερα οι λαοί της Λατινικής Αμερικής είναι θύματα της ιμπεριαλιστικής τρομοκρατίας των ΗΠΑ, οι οποίες ευθύνονται για εκατοντάδες στρατιωτικές επεμβάσεις, ανατροπές νόμιμα εκλεγμένων κυβερνήσεων, στήριξη δικτατορικών καθεστώτων, χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων κ.ά. Αυτές είναι που παρέχουν ολόπλευρη στήριξη στο κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ για να σφαγιάζει αδιάκοπα εδώ και σχεδόν οκτώ μήνες τους Παλαιστίνιους στη Γάζα και Δυτική Οχθη», σημειώνει, μεταξύ άλλων.

Εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον λαό και την κυβέρνηση της Κούβας και καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, συνολικά τον λαό της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας να σταθούν στο πλευρό του Κουβανικού λαού, καταδικάζοντας την επιθετική και προκλητική πολιτική των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ