Σάββατο 8 Ιούνη 2024 - Κυριακή 9 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
Απαίτησε να ξηλωθεί πανό σωματείου που εκφράζει αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη!

Με γελοίες δικαιολογίες περί «προεκλογικών περιορισμών» αξιώνει η ΕΛ.ΑΣ. να ξηλωθεί πανό από «δημόσιο χώρο», με το οποίο εργατικό σωματείο εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό της Παλαιστίνης και απαιτεί να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα.

Το νέο απαράδεκτο περιστατικό καταστολής, για τα μάτια του κράτους - τρομοκράτη του Ισραήλ, στρατηγικού συμμάχου της κυβέρνησης, έρχεται από τη Νέα Φιλαδέλφεια και αφορά το ίδιο το κτίριο του δημαρχείου!

Πιο συγκεκριμένα, το Αστυνομικό Τμήμα Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας απαιτεί από τη δημοτική αρχή να κατέβει πανό που έχει αναρτήσει το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου στο δημαρχείο, το οποίο γράφει: «Να σταματήσουν τώρα οι σφαγές των εγκληματιών πολέμου του ισραηλινού κράτους. Κάτω τα χέρια απ' τη Γάζα. Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Μάλιστα, σε μια πρωτοφανή κίνηση, η ΕΛ.ΑΣ. στη σχετική της επιστολή επιστρατεύει ως «λόγο» για το κατέβασμα του πανό νομικές διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες «απαγορεύεται» η ανάρτηση πανό «κατά την προεκλογική περίοδο»! Και με το ίδιο «παράγγελμα» ζητά να κατέβει προεκλογικό πανό κόμματος και από την κεντρική πλατεία της πόλης.

Η ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει ακόμα πως πραγματοποίησε ...αυτοψία (!) στον χώρο που είναι αναρτημένο το πανό, κατόπιν σχετικής «καταγγελίας», ενώ ο δήμαρχος, σπεύδοντας να συμμορφωθεί προς τις αστυνομικές υποδείξεις, ζήτησε από το σωματείο να κατεβάσει το πανό, κάτι που το Σωματείο αρνείται.

«Σε αυτή τη βαρβαρότητα εμείς δεν θα υπακούσουμε στη λογική "σιγή νεκροταφείου" και της "κανονικότητας" που θέλουν κάποιοι/ες», σημειώνει το Σωματείο, ξεκαθαρίζοντας ότι «η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά».

  • Ανακοίνωση καταδίκης των απαράδεκτων αξιώσεων της Αστυνομίας κυκλοφόρησε και η ΚΟ Νέας Φιλαδέλφειας του ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ