Σάββατο 8 Ιούνη 2024 - Κυριακή 9 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέθανε η ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Πέθανε την Παρασκευή 7 Ιούνη σε ηλικία 92 ετών η ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου. Η Δ. Στυλιανοπούλου συμμετείχε σε δεκάδες κινηματογραφικές ταινίες της «χρυσής» εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ έπαιξε επίσης σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές και θεατρικές παραστάσεις.

Σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Δημήτρη Ροντήρη, από την οποία αποφοίτησε το 1959. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1960 και καθιερώθηκε για τις ερμηνείες της σε κωμικούς ρόλους.

Για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης στο Θέατρο «Αυλαία» του Πειραιά.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Αποχαιρετούμε με θλίψη την εξαιρετική ηθοποιό Δέσποινα Στυλιανοπούλου, που αν και έπαιξε στο θέατρο σε δράματα, πρόζα και επιθεώρηση, αγαπήθηκε ιδιαίτερα για τους κινηματογραφικούς της ρόλους.

Με δική της συνειδητή επιλογή, από την πρώτη κιόλας ταινία της το 1961, καθιέρωσε στον ελληνικό κινηματογράφο τον ρόλο της "υπηρέτριας", του φτωχού κοριτσιού της επαρχίας, με τις άδολες σκέψεις, την "χρυσή" καρδιά και τις μεγάλες προσδοκίες, που πάνω του βασιζόταν η καθημερινή ζωή του "πλουσιόσπιτου".

Με αυτόν τον ρόλο που, αν και "δεύτερος", καθόριζε την επιτυχία της ταινίας, με την "υπηρέτρια" να κάνει φραστικά λάθη, και με αξέχαστες ατάκες δοσμένες με μοναδικό τρόπο από την Δέσποινα Στυλιανοπούλου, διασκέδασαν γενιές και γενιές θεατών.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ