Τετάρτη 26 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Αποτροπιασμός για το δέσιμο και την περιφορά Παλαιστίνιου τραυματία πάνω σε στρατιωτικό τζιπ

Η ισραηλινή κτηνωδία σε ...νέα επεισόδια
Η ισραηλινή κτηνωδία σε ...νέα επεισόδια
Αποτυπώνοντας άλλη μια πλευρά της ισραηλινής κατοχικής βαρβαρότητας που εντείνεται και στη Δυτική Οχθη, βίντεο που έκανε τον γύρο του κόσμου δείχνει ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις να έχουν δέσει και να περιφέρουν έναν τραυματία Παλαιστίνιο πάνω στο καπό ενός στρατιωτικού τζιπ μετά από επιδρομή στην πόλη Τζενίν.

Ο Παλαιστίνιος κάτοικος της Τζενίν, Μουτζάχεντ Αζμί, βρίσκεται δεμένος πάνω στο καπό του τζιπ, καθώς το τελευταίο περνάει δίπλα από δύο ασθενοφόρα...

Ο ισραηλινός κατοχικός στρατός σε ανακοίνωσή του παραδέχεται τη βάρβαρη πράξη, ωστόσο την αποδίδει προκλητικά σε... παραβίαση του στρατιωτικού πρωτοκόλλου. Αναφέρει ότι μετά από ανταλλαγή πυρών οι ισραηλινές δυνάμεις τραυμάτισαν και συνέλαβαν έναν «ύποπτο», αλλά στη συνέχεια οι στρατιώτες παραβίασαν το πρωτόκολλο και «τον έδεσαν πάνω σε ένα όχημα».

Σύμφωνα με την οικογένεια του Αζμί, μετά την επιδρομή του ισραηλινού στρατού και τον τραυματισμό του Παλαιστίνιου, όταν η οικογένεια ζήτησε ασθενοφόρο, ο στρατός πήρε τον τραυματία, τον έδεσε πάνω στο καπό και έφυγε...

Στο μεταξύ, το Σάββατο ένα 12χρονο παιδί υπέκυψε στα τραύματά του, περίπου μία βδομάδα μετά τον τραυματισμό του από τον ισραηλινό κατοχικό στρατό.

Το δωδεκάχρονο αγόρι είχε τραυματιστεί στο στομάχι από σφαίρα των ισραηλινών δυνάμεων κοντά στη Ραμάλα, κατά τη διάρκεια εισβολής των κατοχικών δυνάμεων στον καταυλισμό Αλ Αμάρι στις 14 Ιούνη.

Σύμφωνα με την οργάνωση Defense for Children International - Palestine, ο 12χρονος Mohammad Morad Ahmad Hoshiyeh επέστρεφε στο σπίτι του από προπόνηση ποδοσφαίρου, όταν πυροβολήθηκε στην κοιλιά από Ισραηλινούς στρατιώτες που βρίσκονταν μέσα σε θωρακισμένο όχημα.

Η οργάνωση ανέφερε ότι 135 παιδιά έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις και Εβραίους εποίκους στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη από τον περασμένο Οκτώβρη.

Η δε Παλαιστινιακή Ενωση Κρατουμένων αναφέρει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν 25 άτομα στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη κατά τον τελευταίο γύρο επιδρομών τους.

Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν στην επαρχία Ναμπλούς, ενώ άλλες πραγματοποιήθηκαν στη Βηθλεέμ, στη Ραμάλα και την Καλκίλια.

Σε επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα στη Ναμπλούς, οι ισραηλινές δυνάμεις προέβησαν σε «σκληρούς ξυλοδαρμούς» και απείλησαν τις οικογένειες των κρατουμένων, ανέφερε η Ενωση Κρατουμένων.

Οι τελευταίες συλλήψεις αυξάνουν τον συνολικό αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν συλληφθεί στη Δυτική Οχθη από τον περασμένο Οκτώβρη σε 9.385.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ