Τρίτη 2 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΤΕΠΕ
Ακόμα ένα «ατύχημα» με θύμα διανομέα

Ακόμα ένα «ατύχημα» με θύμα διανομέα σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Παρασκευή. Συγκεκριμένα, το απόγευμα, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου με Φιλίππου, διανομέας συγκρούστηκε με άλλο όχημα με ευθύνη του άλλου οδηγού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Δίπλα του βρέθηκαν μέλη του ΣΕΤΕΠΕ.

Το Συνδικάτο καταγγέλλει ότι «η εντατικοποίηση, τα χαμηλά μεροκάματα, η πίεση από την πλευρά της εργοδοσίας μάς κάνει καθημερινά να μην ξέρουμε αν θα επιστρέψουμε σώοι στα σπίτια μας. Είναι βαρύ το τίμημα που πληρώσαμε τα τελευταία χρόνια, επειδή οι κυβερνήσεις δεν παίρνουν μέτρα και οι εργοδότες μάς έχουν αναλώσιμους. Εχει αποδειχθεί ότι μόνο με την πάλη μας μπορούμε να κερδίσουμε καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής».

Και απαιτεί να παρθούν τώρα μέτρα με ευθύνη κράτους και κυβέρνησης για να μη θρηνούμε νεκρούς και σακατεμένους: ΜΑΠ, βενζίνες και συντήρηση με ευθύνη του εργοδότη. Επαναφορά ΒΑΕ. Αυξήσεις στους μισθούς. 5ήμερο - 7ωρο. Να γίνονται τακτικοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας. Να στελεχωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ