Τρίτη 2 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Με αυξημένες δυνάμεις και στο 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ξεκίνησαν χτες και οι εργασίες του 21ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ στην Αθήνα και η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) συμμετέχει σε αυτό με ενισχυμένες τις δυνάμεις της, ως συνέχεια της αγωνιστικής δράσης που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα, στην οποία η ΑΣΕ είχε σημαντική συμβολή.

Λίγες μόνο μέρες μετά το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα των εργασιών της 93ης ΓΣ της ΔΟΕ, που ανέδειξε την ΑΣΕ 1η δύναμη στη μεγαλύτερη Ομοσπονδία του δημόσιου τομέα, η ΑΣΕ προσδοκά στην ΟΛΜΕ «να γίνει ένα ακόμα βήμα στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται χρόνια τώρα για την αλλαγή των συσχετισμών σε Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, για συνδικάτα μαχητικά, στήριγμα των εργαζομένων, πρωτοπόρα στον αγώνα.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ, στις εκλογές των 87 ΕΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα. Η συμβολή των δυνάμεων της ΑΣΕ στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική, ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και εκπαιδευτικών, η αγωνιστική στάση μας για καλύτερους όρους εργασίας, για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, αναγνωρίστηκαν από τους συναδέλφους», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΑΣΕ.

Και προσθέτει: «Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης σε όλους τους αντιπροσώπους που παρακολουθούν τις εργασίες και ήμασταν συνοδοιπόροι στους αγώνες, με τους οποίους μπορεί να μην συμφωνούμε σε όλα, αλλά μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες για τον κλάδο. Η επόμενη μέρα, οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, επιβάλλουν να ορθώσουμε τείχος στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, να βαδίσουμε μαζί στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα».

Οι εργασίες του Συνεδρίου της ΟΛΜΕ ξεκίνησαν με χαιρετισμούς της Βέτας Πανουτσάκου, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, του Αχιλλέα Ζορμπά, από το νέο ΔΣ της ΔΟΕ, της Βαγγελιώς Πλατανιά, μέλους του ΔΣ της ΑΣΓΜΕ.

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν από την ΟΙΕΛΕ ο Απόστολος Γούλας και από την ΠΕΣΕΚ (συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί) ο Γρηγόρης Καλομοίρης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ