Τρίτη 2 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Επιχείρησαν έξωση σε σπίτι ΑμεΑ πρωταθλήτριας με την Εθνική ομάδα!

Η λαϊκή κινητοποίηση απέτρεψε το ξεσπίτωμα

Από νωρίς χτες το πρωί δεκάδες μέλη διοικήσεων σωματείων και φορέων της Ελευσίνας, μαζί με κατοίκους της πόλης, βρέθηκαν μπροστά από το σπίτι στην οδό Ιατρού Παπαγιάννη 25 για να αποτρέψουν μία ακόμα έξωση λαϊκής οικογένειας. Στην κινητοποίηση των σωματείων και των κατοίκων της περιοχής παρευρέθηκε και ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Το σπίτι της οδού Ιατρού Παπαγιάννη 25 είναι το σπίτι όλων μας και ως τέτοιο θα το υπερασπιστούμε!», ξεκαθάρισαν οι κάτοικοι και οι εκπρόσωποι των φορέων.

Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους για το χρονικό και αυτής της τραγωδίας: «Τετραμελής οικογένεια που διατηρούσε μικρή επιχείρηση αλουμινίων, λόγω δυσβάσταχτων χρεών και προστίμων από την εφορία την περίοδο της κρίσης έχασαν το σπίτι τους σε πλειστηριασμό. Η οικογένεια, που έχει μέλη ΑμεΑ που χρειάζονται ειδική φροντίδα, απειλείται ξεδιάντροπα από μέρα σε μέρα να βρεθεί στον δρόμο.

Η πρώτη προσπάθεια έξωσης απέτυχε! Η γειτονιά αυθόρμητα βγήκε στον δρόμο και στα μπαλκόνια και τους εμπόδισε. Η τρομοκρατία της αστυνομίας δεν πέρασε! Δεν θα τους αφήσουμε!».

Οι φορείς και τα συνδικάτα της Ελευσίνας καλούν «όλους τους κατοίκους και εργαζόμενους της περιοχής να είναι επί ποδός και έτοιμοι για έκτακτη κινητοποίηση όταν οι μηχανισμοί καταστολής εμφανιστούν. Να γίνουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα που δεν θα επιτρέψουμε καμία λαϊκή οικογένεια να μείνει στον δρόμο. Είμαστε σε επαγρύπνηση και σε ετοιμότητα, και ξεκαθαρίζουμε να μην τολμήσουν να σκεφτούν να ξεσπιτώσουν την οικογένεια.

Φτάνει ως εδώ! Δεν μπορούμε να ανεχτούμε στον 21ο αιώνα την εξαθλίωση για την κερδοφορία των λίγων, των τραπεζών και των funds».

Τη συμπαράσταση στην οικογένεια που κατοικεί στο συγκεκριμένο σπίτι, που μέλος της είναι άτομο με αναπηρία, αθλήτρια με διακρίσεις με την Εθνική ομάδα, εκφράζει και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

  • Για το συγκεκριμένο θέμα κατέθεσε σχετική Ερώτηση στη Βουλή το ΚΚΕ, ζητώντας να σταματήσει κάθε διαδικασία έξωσης της λαϊκής οικογένειας στην Ελευσίνα με μέλος ΑμεΑ διακεκριμένη αθλήτρια.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αμεσα να δοθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα των ΑμεΑ και των χρονίως πασχόντων(2024-01-10 00:00:00.0)
Να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός σε βάρος οικογένειας συνταξιούχου(2023-04-08 00:00:00.0)
Απορρίπτουν ως απαράδεκτη τη δικαστική πρόταση για το Σέικχ Τζαράχ(2021-11-04 00:00:00.0)
Εξήντα χρόνια τους απειλούν με έξωση!(1998-12-18 00:00:00.0)
Σε ετοιμότητα για τις εξώσεις(1997-03-15 00:00:00.0)
Δεν έγινε η έξωση(1997-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ